Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κώστας Αντωνιάδης: Περαιτέρω δράσεις τουριστικής προβολής

Ημέρα:

spot_img

Στις δράσεις που θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την περαιτέρω προβολή της περιοχής μας, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (22/6) ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ., Κώστας Αντωνιάδης.

Όπως ανέφερε αρχικά, την Τρίτη (26/6) η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πρόσκληση του Στέλιου Κούλογλου, ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα γαστρονομικό event, παρουσία 600 ατόμων.

«Η γαστρονομία έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό και οφείλουμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας…»

«Επειδή σαν περιφέρεια και διοίκηση πιστεύουμε ότι η γαστρονομία έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό και επειδή οφείλουμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας, αλλά και να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό θα δώσουμε το «παρών» στο εν λόγω event, όπου θα παρουσιάσουμε τοπικά πιάτα, ώστε να γνωρίσουν τις γεύσεις της περιφέρειάς μας», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Δημοσιογράφοι από την Αυστρία θα περιηγηθούν στην Θράκη

Επίσης, από τις 27 Ιουνίου και για τέσσερις ημέρες θα φιλοξενηθούν έξι δημοσιογράφοι στην περιφέρειά μας, από την Αυστρία και δυο συνοδοί, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. της Αυστρίας, οι οποίοι θα περιηγηθούν στην Αλεξανδρούπολη, στη Δαδιά, στις Φέρες, στη Σαμοθράκη και στη συνέχεια σε Μαρώνεια και Φανάρι.

«Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το ταξίδι να αναδείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχει η περιφέρειά μας και να δώσουμε τη δυνατότητα προβολής της φύσης, αλλά και το νησί της Σαμοθράκης στην αγορά της Αυστρίας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση των δρομολογίων προς το «Μέγας Αλέξανδρος»

Παράλληλα, ο κ. Αντωνιάδης μίλησε και για την πρόσφατη αεροπορική σύνδεση από τις Βρυξέλλες με το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

«Θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το δρομολόγιο αυτό, δίνοντας από την άλλη τη δυνατότητα για την επόμενη χρονιά να μπορέσουμε να έχουμε μια νέα αεροπορική σύνδεση από την Ελβετία», ανέφερε.

Δήλωσε επίσης ότι στις 28 Ιουλίου η περιφέρεια θα στηρίξει τους θαλάσσιους αγώνες που θα γίνουν από την παραλία των Αβδήρων στην Κεραμωτή, καθώς είναι η 5η στη σειρά διοργάνωση με τεράστια επιτυχία και συμμετέχουν ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Τσεχία, Γαλλία, Τουρκία και Ιταλία.

«Στόχος μας είναι να στηρίζουμε αυτούς τους αγώνες κι ήρθαμε σε επαφή με τον Ε.Ο.Τ. της Γαλλίας, ώστε να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε Γάλλους δημοσιογράφους, για να αναδείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι η συγκεκριμένη διαδρομή, τα στενά Νέστου αλλά και το Εθνικό Πάρκο Α.Μ.Θ.», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.

Το θέμα της ακτής Καλαμίτσας θα θέσει ο Κώστας Αντωνιάδης σε συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα με υπουργούς της κυβέρνησης

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, για δεύτερη φορά, του φορέα διαχείρισης τουρισμού που έγινε στην έδρα της περιφέρειας.

«Πρόκειται για ένα 11μελες γνωμοδοτικό όργανο που έχει στόχο να χαράξει την τουριστική προβολή της περιφέρειας για το επόμενο χρονικό διάστημα και με εξουσιοδότησαν τα μέλη μαζί με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. να μεταβούμε στην Αθήνα, ώστε να γίνει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά για να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα που έχουμε με τα τελωνεία, των Κήπων και της Νυμφαίας, καθώς λόγω της αυξανόμενης ροής επισκεπτών από Τουρκία και βαλκανικές χώρες υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και να αρθεί η απαγόρευση διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τη Νυμφαία. Επίσης συζητήσαμε τους τρόπους προβολής που πρέπει να κάνουμε στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γίνει διαδικτυακή προβολή της Π.Α.Μ.Θ. και μια στοχευμένη προβολή σε ομίλους της τουρκικής πόλης, ώστε να προσελκύσουμε Τούρκους με μεγάλο βαλάντιο. Εκεί θα μου δοθεί η ευκαιρία να θέσω ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί την πόλη της Καβάλας και αφορά την ακτή της Καλαμίτσας που δυστυχώς οι λουόμενοι δεν μπορούν να έχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Αντωνιάδης.

«Δεν έχω ακούσει από επίσημα χείλη και από ξενοδόχους για μείωση στην τουριστική κίνηση – Σε φήμες δεν μπορώ να απαντήσω…»

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είπε ότι υπάρχει το τελευταίο δεκαήμερο αύξηση της ροής των Τούρκων επισκεπτών προς την περιφέρεια μας και γενικότερα προς τη βόρεια Ελλάδα, με τα μηνύματα να είναι ενθαρρυντικά.

Επίσης, ανέφερε ότι για το 2018 θα σημειωθεί νέα αύξηση στις αφίξεις σε ποσοστό 20% στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» κάτι που όπως τόνισε δείχνει τη δυναμική που έχει η περιφέρεια μας, η Καβάλα και το νησί της Θάσου.

Ο κ. Αντωνιάδης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη σε Καβάλα και Θάσο την περίοδο Μαϊου – Ιουνίου, υπογράμμισε: «Δεν έχω ακούσει από επίσημα χείλη και από ξενοδόχους κάτι τέτοιο. Σε φήμες δεν μπορώ να απαντήσω. Το πρώτο τρίμηνο του 2018 είχαμε αύξηση 14% σε ξένους επισκέπτες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τα αποτελέσματα από Απρίλιο μέχρι και Ιούνιο και θα δούμε αν υπάρχει μείωση της ροής των επισκεπτών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....