Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ασύδοτη η κατάσταση στα παράνομα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ημέρα:

spot_img

Μάστιγα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός, την ασύδοτη κατάσταση που επικρατεί με τα παράνομα ενοικιαζόμενα δωμάτια, των οποίων ο αριθμός, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», είναι αδύνατο να προσδιοριστεί. 

«Μια από τις πάγιες διεκδικήσεις μας είναι να μπει ένα τέλος, κάποια τάξη επιτέλους, σε όλη αυτή την κατάσταση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχουμε σαφή εικόνα για τον αριθμό των παράνομων ενοικιαζομένων δωματίων, αλλά διαπιστώνουμε ότι με τον καιρό η κατάσταση αυτή εξελίσσεται σε μάστιγα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκιανός.

«Πλήγμα για την Ομοσπονδία μας, όπως και για το ίδιο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, καθώς δεν παρέχονται σε καμιά περίπτωση υπηρεσίες υψηλού επιπέδου»

«Ό,τι διαμέρισμα υπάρχει διαθέσιμο βγαίνει προς ενοικίαση κι αυτό είναι πολύ μεγάλο πλήγμα για την Ομοσπονδία μας, για όλους όσοι διαθέτουν δηλαδή νόμιμα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Είναι επίσης πλήγμα για το ίδιο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, καθώς δεν παρέχονται σε καμιά περίπτωση υπηρεσίες υψηλού επιπέδου», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Τα μηνύματα προς το παρόν είναι πάρα πολύ καλά, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται στην περιοχή μας οι πρώτοι τουρίστες»

Ερωτηθείς σχετικά με την εικόνα που έχει σχηματίσει σε σχέση με την κίνηση που θα καταγραφεί στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ο κ. Μαρκιανός απάντησε: «Τα μηνύματα προς το παρόν είναι πάρα πολύ καλά, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται στην περιοχή μας οι πρώτοι τουρίστες, μέσω γραφείων, όπως Γερμανοί, Άγγλοι, Πολωνοί. Φαίνεται ότι έχουμε αρκετά καλές πληρότητες κι όπως όλα δείχνουν αυτό θα συνεχιστεί. Επίσης, οι κρατήσεις για το επόμενο διάστημα δείχνουν να είναι σε πολύ καλό επίπεδο, γεγονός που μας ικανοποιεί».

Ανεπαρκής ο αριθμός των κλινών των ενοικιαζομένων δωματίων στην Π.Α.Μ.Θ. – Ανέρχονται στις 23.000 περίπου

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαρκιανό το μεγαλύτερο μέρος των καταλυμάτων, όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, βρίσκονται σε Καβάλα και Θάσο, τα περισσότερα εξ αυτών στο νησί, οπότε η μεγαλύτερη κίνηση καταγράφεται εκεί.

«Σιγά – σιγά βέβαια «ανοίγουν» κι άλλες περιοχές, όπως τα παράλια της Καβάλας, της Τούζλας, αλλά και η Δράμα που έχει κάποια λίγα καταλύματα», ανέφερε σχετικά.

Σε ερώτηση για το αν επαρκεί ο αριθμός των ενοικιαζομένων δωματίων, ο Γιάννης Μαρκιανός απάντησε: «Το σύνολο των κλινών των ενοικιαζομένων δωματίων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέρχονται στις 23.000 περίπου. Ο αριθμός αυτός, λόγω και της συνεχούς ανόδου του αριθμού των επισκεπτών στην περιφέρειά μας, φαίνεται ότι είναι ανεπαρκής. Ενώ υπάρχουν λοιπόν περιοχές που μπορούν να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός κλινών, δεν μπορεί να γίνει το βήμα παραπάνω που όλοι θέλουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...