Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Πλωτά αμαξίδια για τα ΑΜΕΑ βάζει σε δύο παραλίες ο δήμος Παγγαίου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στον χώρο των παραλιών του, θα προχωρήσει ο Δήμος Παγγαίου.

Η υλοποίηση του έργου θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, και ειδικότερα από τον Άξονα Προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», η οποία εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (Τίτλος: Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ).

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παγγαίου σε πρόσφατη συνεδρίαση της ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές και τα τεύχη δημοπράτησης, καθορίζοντας παράλληλα κα τον τρόπο εκτέλεσης της προμήθειας.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, η μελέτη αφορά την υλοποίηση μίας ολοκληρωμένης παρέμβασης η οποία θα στηρίζεται σε καινοτόμα συστήματα πρόσβασης σε παραλίες για τα ΑΜΕΑ. Ειδικότερα η παρέμβαση αφορά σε δύο (2) παραλίες ελεύθερης πρόσβασης και περιλαμβάνει: Διάταξη καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης, κινητούς διαδρόμους και πινακίδες ενημέρωσης. Ειδικά για τη παραλία της Ν. Ηρακλείτσας προβλέπεται και η προμήθεια δύο (2) πλωτών αμαξιδίων για χρήση από μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, καθώς η συγκεκριμένη παραλία είναι η πιο πολυσύχναστη για άτομα με ειδικές ανάγκες (λόγω θέσης και εγκαταστάσεων) και η υφιστάμενη διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ δεν θα είναι αρκετή για την εξυπηρέτηση πολλών ενδιαφερόμενων. Οι παραλίες στις οποίες θα γίνει η παρέμβαση είναι η παραλία στην Ν. Ηρακλείτσα-περιοχή «Πάρκινγκ» και η παραλία στην παραλία Οφρυνίου-περιοχή «κάμπινγκ».

Στις ανωτέρω παραλίες κατά τους θερινούς μήνες ο Δήμος Παγγαίου διαθέτει (προσωρινές) εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ (Διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα η οποία συμπεριλαμβάνει φωτοσυναγερμό, ντουζιέρα και πακέτο τηλεμετρίας, Χημική Τουαλέτα για ΑμεΑ, μη μόνιμο Συναρμολογούμενο Αποδυτήριο, Διάδρομου ξύλινο για ΑμεΑ, Χώρος σκίασης με 5 ομπρέλες, χώρος στάθμευσης ΑΜΕΑ και Σήμανση για ΑΜΕΑ).

Με την προβλεπόμενη παρέμβαση θα εξυπηρετούνται εκτός από τα άτομα με κινητικά προβλήματα (τα οποία εξυπηρετούνται από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις) και άτομα με προβλήματα όρασης τα οποία δεν εξυπηρετούνται σε καμία παραλία του Δήμου Παγγαίου. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 73.755,76€ με ΦΠΑ.

Επίσης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ενέκριναν την μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Παγγαίου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Παγγαίου και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο Κοκκινοχώματος και στο γήπεδο του Οφρυνίου, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν εσωτερικές επισκευές ή διασκευές των κτιριακών εγκαταστάσεων του γηπέδου Κοκκινοχώματος για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής και την κατασκευή WC ΑΜΕΑ, εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί ή επισκευές όψεων χωρίς τη χρήση ικριωμάτων, επισκευή δαπέδων και επενδύσεων τοίχων, αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα, και διασκευή ή τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών.

Επίσης, θα τοποθετηθούν πυροσβεστικές φωλιές εξωτερικού χώρου περιμετρικά της εγκατάστασης του γηπέδου και θα γίνουν επισκευές και συντηρήσεις των υπαίθριων υποδομών στρώσεων και διαμορφώσεων της έκτασης του οικοπέδου.

Όσον αφορά στο γήπεδο του Οφρυνίου πρόκειται να γίνει ανακατασκευή της περίφραξης του γηπέδου.

Η συνολική απαιτούμενη πίστωση εκτέλεσης του έργου θα ανέλθει στο ποσό των 62.000 με ΦΠΑ και θα καλυφθεί από πιστώσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

spot_img

Διαφημίσεις