Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Να διατηρηθούν όλα τα αστυνομικά τμήματα της Περιφέρειας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Την διατήρηση όλων των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητά ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αποδυνάμωση της δημόσιας τάξης, σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως είναι η περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης, την περασμένη Πέμπτη, στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης παρέστη στην συζήτηση που έγινε για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών δομών στην περιφέρεια.

Συνολικό ψήφισμα μόνο αν…

«Εκεί ξεκαθάρισε ότι πρέπει να διατηρηθούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες κι ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποδυνάμωση της δημόσιας τάξης, της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη σε μια περιοχή με εκτεταμένα σύνορα.

Ζήτησε δηλαδή να διατηρηθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες σε Ορφάνι, Νέα Πέραμο, Λιμενάρια, Σταυρούπολη και Μύκη Ξάνθης, στις Φέρρες, στο Τυχερό και στο Πύθιο και να δημιουργηθεί τμήμα στο Τρίγωνο του Έβρου. Στην πρόταση του επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας», Φώτη Καραλίδη, να εκδοθεί ψήφισμα, για το ενδεχόμενο κλεισίματος του αστυνομικού σταθμού της Σταυρούπολης στην Ξάνθη, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι αν θα υπάρξουν λαθεμένοι σχεδιασμοί, που θα αφορούν όλη την περιφέρεια, τότε θα υπάρξει ένα συνολικό ψήφισμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της διαβούλευσης και αναμένουμε την οριστική θέση του αρμόδιου υπουργείου», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι θέσεις του Περιφερειάρχη

Αναλυτικά ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ζήτησε τα ακόλουθα:​

​Κατά την έναρξη της παρουσίασης την Πέμπτη 12/11/2015 στην Κομοτηνή, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ, του σχεδίου αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ (προ της παρουσίασης του σχεδίου, λόγω της ταυτόχρονης σύμπτωσης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου), ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, παρόντος του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη, ηγετικών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και βουλευτών της Περιφέρειας, κατέθεσε τις εξής θέσεις:

​α) στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων να μην υπάρξει αποδυνάμωση της δημόσιας τάξης, ασφάλειας και προστασίας του πολίτη, σε μια περιοχή με εκτεταμένα σύνορα,

​β) ότι υφίσταται εξαιρετική συνεργασία της διοίκησης της ΠΑΜ-Θ με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις,

​γ) ότι απομακρυσμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες, εκτός της έδρας των Δήμων πρέπει να διατηρηθούν.

Ζήτησε να διατηρηθούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στο Ορφάνι, στην Πέραμο Καβάλας, στα Λιμενάρια Θάσου, στη Σταυρούπολη Ξάνθης, στον οικισμό Μύκης Ξάνθης, να ιδρυθεί Αστυνομική Υπηρεσία στο Φανάρι Ροδόπης, να υπάρξει πρόσθετη πρόνοια για την ορεινή Ροδόπη, να διατηρηθούν επίσης στις Φέρες, στο Τυχερό, στο Σουφλί, στο Πύθιο και να δημιουργηθεί τμήμα στο Τρίγωνο του Έβρου.

​Τόνισε ότι στην ΠΑΜ-Θ εισέρχονται πλέον ετησίως πολλά εκατομμύρια επισκεπτών, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη και να αντιμετωπιστεί αναλόγως όσον αφορά τις αστυνομεύσεις κάθε μορφής.

Η Περιφέρεια λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο για όλο τον γεωγραφικό χώρο θα επανέλθει με σχετικό έγγραφο για όλα τα σημεία που θεωρεί ότι γίνονται σχεδιασμοί σε λάθος κατεύθυνση.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις