Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Νίκος Μπεχράκης: «Δεν αξίζω αυτή τη συμπεριφορά…»

Ακολούθησε μας

Δηλώσεις στον «Ενήμερο», για την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/6), ο διευθυντής της ΕΛΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ., Νίκος Μπεχράκης.

«Στο εργοστάσιο δεν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση, υπάρχει στο Εργατικό Κέντρο της Καβάλας. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΕΛΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ. δεν μετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Το σωματείο εργαζομένων δεν κοινοποίησε σε μένα ούτε προσωπικό ασφαλείας, ούτε τίποτα, ως όφειλε εκ του νόμου, αν μετείχε στην κινητοποίηση. Κατόπιν τούτου εγώ έπρεπε να βάλω τη βάρδια του προσωπικού μέσα στο εργοστάσιο να δουλέψει, πράγμα το οποίο έκανα, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία δεν βοήθησε στο να μπει η βάρδια. Εγώ την έβαλα μ’ ένα διαφορετικό τρόπο, ούτε από τη μια πύλη, ούτε από την άλλη πύλη. Μπήκαν όμως στο εργοστάσιο, το οποίο αυτή τη στιγμή δουλεύει κανονικά με ασφάλεια, όπως δούλευε όλες τις προηγούμενες ημέρες», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μπεχράκης.

«Πως θα διαπραγματευτώ με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την εταιρεία μου;»

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιου είδους διαπραγμάτευση με όσους είναι έξω από το εργοστάσιο, ο κ. Μπεχράκης απάντησε: «Εγώ διαπραγμάτευση με τους έξω δεν μπορώ να κάνω, διότι ανήκουν σ’ άλλη εταιρεία. Δεν είναι στη δική μου. Πως θα διαπραγματευτώ εγώ με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την εταιρεία μου; Οι εργαζόμενοι που είναι απέξω και διεκδικούν διάφορα πράγματα, που εγώ δεν έχω κάτι μαζί τους, είναι σ’ άλλη εταιρεία. Κατά συνέπεια δεν έχω δυνατότητα διαπραγμάτευσης με υπαλλήλους μιας άλλης εταιρείας».

«Τους ζήτησα να γίνουν υπάλληλοι της δικής μας εταιρείας και το αρνήθηκαν»

Για το πώς μπορεί να επιλυθεί όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ο διευθυντής της ΕΛΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ. είπε: «Δεν ξέρω πως μπορεί να επιλυθεί. Μπορώ να πω προσωπικά ότι όσοι εκ των εργαζομένων των ELFE δούλευαν στην δική μου εταιρεία στο παρελθόν με δανεισμό, τους είχα ζητήσει να έρθουν στη δική μου εταιρεία και αρνήθηκαν. Τους ζήτησα να προσληφθούν στην δική μου εταιρεία, έναν – έναν και αρνήθηκαν. Άρα λοιπόν οτιδήποτε έχουν με εμένα, διότι με καθυβρίζουν, με προπηλακίζουν, εγώ τα ανέχομαι και δεν έχω κάνει ούτε προσφυγή, ούτε δικαστήριο, δεν πήγα πουθενά, κακώς το κάνουν. Τους ζήτησα να γίνουν υπάλληλοι της δικής μας εταιρείας και το αρνήθηκαν. Και μετά από αυτό τους παρακάλεσα και τους είπα να μην έχουμε διαπληκτισμούς με όσους ήρθαν στην ΕΛΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ. και στους μεν και στους δε έκανα αυτή τη δήλωση. Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένος όταν στρέφονται κατά του ατόμου μου, διότι υπήρξα απέναντί τους σαφής, ειλικρινής, διαυγής και κρυστάλλινος».

«Δεν αξίζω αυτή τη συμπεριφορά…»

Ο κ. Μπεχράκης δήλωσε επίσης ότι έγιναν και επεισόδια σε βάρος του και άλλων ανθρώπων του εργοστασίου, τονίζοντας: «Πέρασε ένα corsa δίπλα από εκεί που ήμουν, πέταξε ένα καπνογόνο σε μένα και στον κ. Πούλια. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την αστυνομία και από κανένα. Από τη Νέα Καρβάλη που έφερα τον κόσμο για να μπει μέσα και παρκάραν τα αυτοκίνητά τους, τους έσπασαν τα λάστιχα. Πήγα εκεί με τον αστυνόμο και τον άνθρωπο των ΕΚΑΜ και με βρίζανε και με προπηλακίζανε γιατί πήγα να δω τα τρυπημένα λάστιχα των αυτοκινήτων. Δεν αξίζω αυτή τη συμπεριφορά. Από ποιους; Από ανθρώπους που μέχρι πριν λίγες μέρες δούλευαν στο εργοστάσιο και τους παρακαλούσα να έρθουν στη δική μου εταιρεία».
«Το εργοστάσιο λειτουργεί ασφαλώς»

Τέλος, ο κ. Μπεχράκης, στις δηλώσεις του ανέφερε: «Είμαι μέσα στο εργοστάσιο, διότι ο διοικητής της ασφάλειας φρόντισε να μπω και τον ευχαριστώ για αυτό. Επίσης να διαβεβαιώσω ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ασφαλώς, με όλους τους μηχανικούς μέσα που εποπτεύουν τη λειτουργία του».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα