Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Χριστουγεννιάτικη αγορά των αδελφών πόλεων Νυρεμβέργης και Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Για ακόμη μια χρονιά, την 9η συνεχόμενη που σημαίνει ότι ήδη μιλάμε για μια παράδοση, ο σύλλογος για την αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ» (Philos e.V) διοργάνωσε σε συνεργασία με το γραφείο δημοσίων σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης, ένα Ελληνικό πανηγύρι μπροστά από το περίπτερο της Καβάλας στην Χριστουγεννιάτικη αγορά των αδελφών πόλεων. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες μέλη και φίλοι του συλλόγου ειδοποιήθηκαν για το γεγονός και προσήλθαν μαζικά.

Η όμορφη και ζεστή εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία του Ελληνικού σχολείου που έψαλλε στους παρευρισκόμενους διάφορα κάλαντα από την Ελλάδα και τον κόσμο. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε το χορευτικό του Μακεδονικού συλλόγου Νυρεμβέργης και περιχώρων «Μέγας Αλέξανδρος» με δημοτικούς χορούς της Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε, όπως πάντα, με λαϊκά τραγούδια από το ντουέτο Γιώργος-Νίκος, που ζέσταναν την κρύα ατμόσφαιρα και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους στο γλέντι και στον χορό. Για να γίνει η ατμόσφαιρα πιο ζωντανή οι συνεργάτες του Καβαλιώτικου περίπτερου σέρβιραν ζεστό κρασί, ούζο και τσίπουρο στους επισκέπτες, ενώ στους περαστικούς κερνούσαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Τις εκδηλώσεις αυτές και όχι μόνον, παρακολούθησε και αντιπροσωπεία της Καβάλας από την τοπική αυτοδιοίκηση. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη στην αδελφή με την Καβάλα πόλη της Γερμανίας βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης.

Τα μέλη της Καβαλιώτικης αντιπροσωπείας συμμετείχαν σε διάφορες ενημερωτικές συναντήσεις και σεμινάρια όπου συζητήθηκαν θέματα προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς επίσης επιτυχίες, λύσεις και προβληματισμοί της Νυρεμβέργης σε αυτούς τους τομείς. Και όπως γράφει ο πρόεδρος του συλλόγου ΦΙΛΟΣ Σωτήρης Ξώγνος ο οποίος έστειλε και τις φωτογραφίες, οι συμμετέχοντες σ’ αυτές τις συναντήσεις, σίγουρα αποκτούν εμπειρίες και τεχνογνωσία.

Στην πρώτη φωτογραφία oι Καβαλιώτες με τον δήμαρχο Νυρεμβέρης Dr Uli Maly.

Διαφημίσεις