Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ξενάγηση στη γραφική Πτελέα της Δράμας με τους πολλούς καλλιτέχνες

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η Πτελέα απέχει 28 χι­λιόμετρα από την Δρά­μα και είναι κτισμένη στους πρόποδες των ορέων της Λεκάνης από την δυτική πλευρά.

Το μικρό αυτό χωριό η Πτελέα έχει πολλούς καλλιτέχνες. Εί­ναι σίγουρο ότι όλοι εμπνέονται από την πολύ όμορφη φύση του. Ο πολιτιστικός ο σύλλο­γος του χωριού δημιουργήθηκε το 2017. Ο σκοπός του είναι οι δράσεις του και οι εκδηλώσεις του να κρατήσουν ζωντανό το χωριό των 90 σήμερα ατόμων.

Εκδηλώσεις: Γιορτάζει κάθε Οκτώβρη τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο με διήμερες εκ­δηλώσεις. Ανήμερα της γιορτής προσφέρεται το παραδοσιακό φαγητό «κεσκέκι». Στην πλα­τεία του χωριού γίνεται αναβί­ωση της παραδοσιακής πάλης (Πάλη με λάδι, πεχλιβάνηδες), ένα έθιμο που έφεραν από τις αλησμόνητες πατρίδες οι πρό­γονοί μας. Το χωριό μας διαθέ­τει και λαογραφικό εκθετήριο. Είναι ένα έργο που το δημιούρ­γησαν με αγάπη και σεβασμό οι κάτοικοι και συνέλεξαν όλα τα χρηστικά αντικείμενα του μό­χθου των παππούδων μας, ερ­γαλεία που καλλιεργούσαν τη γη, οικιακή σκεύη, παλιές φω­τογραφίες.

Για όλους εμάς τους χωριανούς έχουν μεγάλη σημασία γιατί εμπεριέχουν το κόπο και το μό­χθο των προσφύγων παππού­δων μας. Είναι τα κειμήλιά μας μιας και από εκεί που ήρθαν έφεραν μόνο την ψυχή τους και ρούχα που φορούσαν. Υπάρ­χουν διάφοροι τόποι αναψυχής όπου κανείς μπορεί να απολαύ­σει το φαγητό του και τον καφέ αγναντεύοντας τις ομορφιές της φύσης.

Διαφημίσεις