Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δ. Καβάλας για το περιστατικό σχολικής βίας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας λέει τα εξής:

Χθες είχαμε ένα περιστατικό σχολικής βίας που πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Η βία δεν δικαιολογείται ποτέ και σε καμία της μορφή. Ακόμη κι αν η δήλωση αυτή είναι αυτονόητη, επιβάλλεται να επαναλαμβάνεται με την σαφήνεια και την απολυτότητα που της αρμόζει.

Οφείλουμε όλοι να προσεγγίσουμε με μεγάλη προσοχή και χωρίς βιαστικά συμπεράσματα το περιστατικό. Έχουμε εμπιστοσύνη στα αρμόδια θεσμικά όργανα που έχουν ήδη κινηθεί για την αντιμετώπισή του. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε όλοι (γονείς, κοινωνία, Μ.Μ.Ε.) να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, προς όφελος όλων των μαθητών της.

Η ορθή αντιμετώπιση της σχολικής βίας είναι η πρόληψη των αιτιών της. Ως μεμονωμένοι Γονείς η δύναμή μας είναι αμελητέα προς την κατεύθυνση της πρόληψης. Αναδεικνύεται λοιπόν, μέσα από το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, η αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής όλων των Γονέων και Κηδεμόνων στους Συλλόγους των Σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Μέσω των Συλλόγων μας, εμείς οι Γονείς ενημερωνόμαστε και συμμετέχουμε στη σχολική ζωή. Η συμμετοχή αυτή προφανώς απαιτεί θυσίες στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας. Όμως, όπως αποδεικνύεται, δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε αμέτοχοι. Συνεπώς, εφόσον ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας είναι ισχυρός και πολυπρόσωπος, έχει την δυνατότητα να συνεργαστεί με τον αντίστοιχο Σύλλογο Διδασκόντων. Η ευαισθητοποίηση και οι λύσεις όλων των καθημερινών προβλημάτων της σχολικής ζωής έρχονται μέσα από τη συμμετοχή των Γονέων σε αυτήν.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς την κατεύθυνση της πρόληψης όλων των μορφών σχολικής βίας μέσω της εξοικείωσης των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού με διαδικασίες, που ήδη προβλέπονται και λειτουργούν, αλλά χρήζουν βελτίωσης. Θεωρούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στην σχολική βία και να βελτιώσουμε το δημόσιο σχολείο.

Διαφημίσεις