Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Αρτοκλασία και Αγιασμός στη Θρακική Εστία Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από την Θρακική Εστία Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με τις ευχές της Εκκλησίας μας ξεκινήσαμε… το προηγούμενο Σάββατο με αρτοκλασία και αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μόνο πού αλλάξαμε χώρο, λόγω της πανδημίας. Στον φιλόξενο, όπως και πέρσι, Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου. Η ευλογία από τον Αρχιμανδρίτη Ευάγγελο Υφαντιδη. Σύντομο καλωσόρισμα και αναφορά στις δραστηριότητες της Θρακικής μάς Εστίας, από τον πρόεδρο Νίκο Τσουμπάκη, παρόντες τα μέλη και οι φίλοι της Εστίας μας.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των αδελφών πολιτιστικών συλλόγων που ήταν στον Αγιασμό μας. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριαδη, τους βουλευτές μας Γιάννη Πασχαλιδη και Τάνια Ελευθεριαδου, τον πρώην βουλευτή Τάκη Εμμανουηλιδη, τους πρώην Αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαο Γρανα και Θόδωρο Μαρκόπουλο τον πρόεδρο του Δ. Κ. Κώστα Πεφάνη τον Δ. Σ Σωτήρη Παπαδόπουλο και όλους όσους ήταν στον Αη Νικόλα. Καλή Αρχή να έχουμε…

Την ίδια μέρα το Σάββατο 2 Οκτωβρίου η Θρακική Εστία Καβάλας αποδεχόμενη πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ολβίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Ολβίου και του Δήμου Τοπείρου ήταν στις λατρευτικές εκδηλώσεις “Επι τη αφίξει και ενθρονίσει του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Σηλυβριανής” στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ολβίου Ξάνθης.

Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Νικόλαος Τσουμπάκης και το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς παρευρέθηκαν στην άφιξη της εικόνος και στον Αρχιερατικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας υπέρ υγείας των απογόνων των Σηλυβριανών που τελέστηκε εκεί.

Η ιερά εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής φυλάσεται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Καβάλα και ήρθε από την Ανατολική Θράκη το 1922.

spot_img

Διαφημίσεις