Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ: Σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση “στην σκιά” καταγγελίας για άδικη απόλυση μέλους του σωματείου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το Δ/Σ του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Ν. Καβάλας καταγγέλλει την άδικη απομάκρυνση – απόλυση συναδέλφισσας, μέλους του Σωματείου μας μετά από 14 συνεχόμενα έτη, που προσφέρει τις υπηρεσίες της στο 13ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Καβάλας. Η απόλυση και αντικατάστασή της έγινε με το πρόσχημα ότι δεν έχει πλέον παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο.

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς η συναδέλφισσα ενημερώθηκε από την διεύθυνση του Σχολείου, ότι από το τρέχον σχολικό έτος (2019 -2020) θα αντικατασταθεί με άλλο άτομο. Από εκείνη τη στιγμή σαν Σωματείο κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια (και θα συνεχίσουμε να την κάνουμε) για να επιστρέψει η συναδέλφισσα στη θέση της. Θέση την οποία υπηρέτησε υπεύθυνα όλα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα, εργαζόμενη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στην προσπάθειά μας να αποκαταστήσουμε το δίκιο, ήρθαμε αντιμέτωποι με την απαράδεκτη συμπεριφορά και τον εμπαιγμό του διευθυντή του σχολείου και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής.

Σαν Σωματείο θεωρούμε απαράδεκτη και άδικη την απομάκρυνση της συναδέλφισσας από τη θέση της, όπως επίσης και τη μέθοδο που ακολούθησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς (Διεύθυνση Σχολείου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας) για την αντικατάστασή της.

Σας σχολικοί τροχονόμοι έχουμε να αντιπαλέψουμε και το νομικό πλαίσιο που μας θεωρεί ακόμα μετά από 20 χρόνια εργασίας «εθελοντές» και αμειβόμαστε με το αστρονομικό ποσό των 176 € που το βαφτίζουν «έξοδα μετακίνησης», χωρίς να δικαιούμαστε ασφάλιση και ατομικά μέσα προστασίας.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της συναδέλφισσας και την επιστροφή στη θέση της και Πανελλαδικά διεκδικούμε:

  1. Η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας μας από εθελοντική προσφορά που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία.
  2. Μόνιμη και σταθερή εργασία με συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
  3. Κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου με νέες προσλήψεις.
  4. Μέτρα ατομικής προστασίας.

Συναδέλφισσες σας προσκαλούμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που θα γίνει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ» στις 6:00μμ.

Θέμα της Συνέλευσης: Ενέργειες του Σωματείου για εργασιακά ζητήματα που μας αφορούν. Επειδή τα ζητήματα που τρέχουν είναι πολύ σοβαρά και αφορούν το εργασιακό μας μέλλον, η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Πρόεδρο και τη Γραμματέα του Σωματείου στα τηλ 6934715338 , 6944192482.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Διαφημίσεις