Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι

Ημέρα:

Την προσοχή των καταναλωτών ενόψει των αγορών τους για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και για τα δώρα, όπως παιχνίδια, λαμπάδες, είδη ένδυσης και υπόδησης, εφιστά η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, Κατερίνα Γεροστεργίου.

Μιλώντας στον «Ε», η πρόεδρος της ΕΝ.Κ.ΚΑ. εκτιμά ότι οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι θα κυμανθούν φέτος στα επίπεδα των προηγούμενων ετών, ενώ επισημαίνει ότι η οικονομική δυσπραγία των πολιτών έχει μεγαλώσει σε σχέση με πέρυσι, με συνέπεια να έχει μειωθεί η καταναλωτική τους δυνατότητα.

Το βάρος της ΕΝ.Κ.ΚΑ. στην ενημέρωση των καταναλωτών για τις αγορές κρέατος

«Αυτό που θα επιλέξουν οι καταναλωτές θα πρέπει να αντιστοιχεί στις προτιμήσεις τους και γι’ αυτό χρειάζεται έρευνα αγοράς. Εμείς ως Ένωση Καταναλωτών Καβάλας επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των καταναλωτών κυρίως στο κρέας. Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές πλέον δεν αγοράζουν ολόκληρο σφάγιο, αλλά κομμάτια. Θα πρέπει να γνωρίζουν αν το αρνί ή το κατσίκι που αγοράζουν είναι ελληνικό, εφόσον επιθυμούν ελληνικό, άρα να αναζητούν τη σφραγίδα που γράφει «Ελλάς». Επίσης, να προσέξουν το κρέας να μην είναι κατεψυγμένο που θα τους το πουλήσουν για φρέσκο, κάτι που ισχύει και για τα εντόσθια. Καλό θα είναι να αγοράζουν τα κρέατα για το πασχαλινό τραπέζι από κρεοπώλη της εμπιστοσύνης τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροστεργίου.

Τι να προσέξουμε όταν αγοράζουμε αυγά, παιχνίδια, λαμπάδες και είδη ένδυσης – υπόδησης

Όσον αφορά την αγορά των αυγών, η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και να διαβάζουν τα στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν πάνω στη συσκευασία, δηλαδή ημερομηνίες παραγωγής και λήξης, προέλευση ακόμη και τη διατροφή των πουλερικών, αν πρόκειται για βιολογικά.
«Για τα δώρα, παιχνίδια και λαμπάδες, γονείς και νονοί, καλό θα είναι να μην επηρεάζονται από τις διαφημίσεις και να μην αγοράζουν λαμπάδες πανάκριβες, γιατί κάποιοι για να πουλήσουν το παιχνίδι το βάζουν με τη λαμπάδα, ανεβάζοντας έτσι το κόστος σημαντικά. Για ένδυση και υπόδηση ισχύουν τα ίδια με την προηγούμενη περίοδο, ενώ αν είναι το ελαττωματικό το προϊόν, πρέπει να το επιστρέψουν και να ζητήσουν τα χρήματα τους πίσω. Επίσης, όσον αφορά τα λαχανικά καλό είναι να πρόκειται για προϊόντα εποχής, αν και ξέρουμε ότι «τσιμπάνε» οι τιμές τους, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών της η Κατερίνα Γεροστεργίου.

Υπάρχει δρόμος ακόμη για να πούμε ότι ο καταναλωτής είναι συνειδητοποιημένος, άρα και προστατευμένος

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι καταναλωτές στην περιοχή μας, έχουν αναπτύξει αντίστοιχα καταναλωτική συνείδηση, η πρόεδρος της ΕΝ.Κ.ΚΑ., απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι λόγω και της οικονομικής δυσκολίας οι καταναλωτές ψάχνουν περισσότερο και είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις αγορές τους. Δυστυχώς όμως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να μπορέσουμε να πούμε ότι ο καβαλιώτης ή γενικότερα ο καταναλωτής στη χώρα μας είναι συνειδητοποιημένος, άρα και προστατευμένος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Αυτοκίνητο ανατράπηκε στην Ερυθρού Σταυρού

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε Τροχαίο ατύχημα που έγινε τα...

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν...

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην...

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...