Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Η Καβάλα φιλοξενεί το 30ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων

Ακολούθησε μας

spot_img

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Παρασκευή, γνωστοποιήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν το 30ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Εκ μέρους του συνδιοργανωτή Δήμου Καβάλας παρέστη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας, με Ανατολικοθρακική προγονική καταγωγή, ο οποίος μνημόνευσε αφηγήσεις του παππού του, που ήρθε πρόσφυγας από τη Χώρα. Εξέφρασε τη χαρά του για την επιλογή της Καβάλας ως τόπο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και το συμπεριέλαβε στις δεκάδες εκδηλώσεις μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής και του δράματος των προσφύγων, τις οποίες διοργάνωσε ή συνδιοργάνωσε φέτος ο Δήμος Καβάλας.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία, και δήλωσε πως «ο Δήμος θα είναι παρών, συνδράμοντας στις προσπάθειες να διατηρηθούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της γης και της κοινωνίας των προγόνων μας, αυτά στα οποία στηρίχθηκαν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων για να δημιουργήσουν όσα ζούμε και απολαμβάνουμε σήμερα».

Στα θέματα της συνεδρίασης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, στα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, Αριστείδης Χρυσόπουλος, περιλαμβάνονται το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακιωτών και τα Πανελλήνια Ανταμώματά τους κατά το 2023, καθώς και η επέτειος των 50 χρόνων λειτουργίας της Θρακικής Εστίας Καβάλας.

Από την οικοδέσποινα Θρακική Εστία Καβάλας μίλησαν ο Πρόεδρός της, Νίκος Τσουμπάκης, και το μέλος του ΔΣ, Κώστας Παπακοσμάς, καθώς και το μέλος του Συλλόγου, Βασιλική Κανάκη, η οποία είχε την ευθύνη ενός θρακιώτικου παραμυθιού, το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από την Θρακική Εστία σε 13 γλώσσες!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα