Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Η Ένωση Αξιωματικών της Αστυνομίας ΑΜΘ διαφωνεί με την αλλαγή του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ με ανακοίνωσή της, εκφράζει την διαφωνία της με την αιφνίδια αλλαγή του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Ένωσή μας, το τελευταίο διάστημα των προηγούμενων πέντε (5) ημερών, έγινε θεατής μιας σειράς ανορθόδοξων ενεργειών της διοίκησης, που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν την φυσική ηγεσία της περιοχής μας, οι οποίες αποτέλεσαν το λόγο να απασχολήσουν ως αρνητική είδηση την τοπική κοινωνία της Καβάλας καθώς και ορισμένα πανελλαδικά δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης.

Αφορμή όλων αυτών που περιγράφονται παραπάνω, αποτέλεσε η αιφνίδια αλλαγή του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κατόπιν εκτάκτου (17/7/2020) υπηρεσιακού αιτήματος του Διευθυντή της Δ.Α Καβάλας και εν συνεχεία έγκρισης απόσπασης της ΓΕ.Π.ΑΔΑΜΘ, από έτερο ομοτάξιο της ΣΑΕΑ, αλλά αρχαιότερο Αστυνόμο Α΄. Σημειωτέον ο μέχρι πρότινος Διοικητής, πέραν της πληθώρας ηθικών αμοιβών που του έχουν χορηγηθεί, βραβεύτηκε τις δυο τελευταίες χρονιές και συγκεκριμένα πέρυσι για αποδοτικότητα, συνέπεια και συμπεριφορά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος και αρχές του φετινού έτους από την Ένωση Αξιωματικών ΑΜ&Θ δια χειρός Γ.Ε.Α.Β.Ε, λόγω της εξιχνίασης υπόθεσης σκηνοθετημένης ληστείας γνωστής εταιρίας χρηματαποστολών με λεία πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτών των άκομψων ενεργειών της διοίκησης, λίγες μέρες μάλιστα μετά το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών του Α.Ε.Α. που δεν πραγματοποίησε καμία αλλαγή στο «τιμόνι» της διοίκησης του ΤΑ Καβάλας, ήταν πέντε (5) αιτήσεις απόσπασης με ιδία βούληση, Αξιωματικών του Τ.Α Καβάλας [Διοικητή, Υποδιοικητή, Προϊστάμενου Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και Αναπληρωτή του, καθώς και του Προϊστάμενου Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας], να υποβληθούν άμεσα για άλλες υπηρεσίες εντός της Διεύθυνσης, που όμως απόρριψε εγγράφως ο Δ/ντης της Δ.Α Καβάλας, με συνοπτικές διαδικασίες!

Κατόπιν των ανωτέρω περιστατικών, που προσβάλλουν την ιδιότητα και το κύρος των Αξιωματικών και έχουν δημιουργήσει σύγχυση στην εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας με αρνητικές προεκτάσεις στην απόδοσή της, θεωρούμε άμεση αναγκαιότητα τη παρέμβαση του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να δοθεί η δέουσα υπηρεσιακή λύση, σε όσα συμβαίνουν στη πλέον μάχιμη υπηρεσία της Δ.Α Καβάλας, το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Διαφημίσεις