Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Βασίλη Θεοδωρίδη

Ακολούθησε μας

spot_img

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τον θάνατο του Βασίλη Θεοδωρίδη

“Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα ένα σπουδαίο μέλος της κοινωνίας μας, που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης πλούτισε με τη δράση του τα πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας, ως στυλοβάτης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, ο οποίος, επί των ημερών της προεδρίας του, απέκτησε νέους χώρους, όπου το ερασιτεχνικό Θέατρο και ο ποιοτικός Κινηματογράφος βρήκαν μόνιμα στέκια.

Ήταν αυτός που μετέτρεψε την Καβάλα σε μια παγκόσμια σκακιέρα, φέρνοντας εκατοντάδες συμπολίτες, κυρίως νέους και παιδιά, στο Σκάκι, το ευγενές άθλημα που χαρακτήριζε την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία του.

Κατάφερε, κάθε χρόνο, η πόλη να γίνεται τόπος παγκόσμιας αναφοράς, με τις διοργανώσεις που προσελκύουν τα μεγαλύτερα ονόματα σκακιστών όλου του κόσμου.

Οι δραστηριότητες που δημιούργησε θα συνεχίσουν να βρίσκουν ευήκοα ώτα και αρωγή στον Δήμο.

Στον Δήμο Καβάλας, τέλος, δεν ξεχνάμε τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση της νέας γειτονιάς μας, της Νεάπολης, από τη θέση του τοπικού διευθυντή της ΔΕΠΟΣ.

Τα θερμά και εγκάρδια συλλυπητήριά μου στους οικείους του και τους συνοδοιπόρους στην πολιτιστική και την σκακιστική πολυμελή συντροφιά του”.

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Βασίλη Θεοδωρίδη, τον άνθρωπο που άλλαξε το πολιτιστικό τοπίο στην Καβάλα με την υλοποίηση των οραμάτων του. Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας έδωσε ώθηση σε πολιτιστικές δράσεις που άφησαν τη σφραγίδα τους στην πόλη μας.

Το 1983 ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών ίδρυσε τον πρώτο Σκακιστικό Σύλλογο που αποτελούσε τμήμα του Συνδέσμου. Με τη δική του φροντίδα ανακαινίστηκε ο χώρος της Στέγης και διαμορφώθηκε ώστε να διαθέτει θεατρικό χώρο.

Ο θερινός κινηματογράφος “Ζέφυρος” είναι κι αυτός ένα ακόμα όραμα του  Βασίλη Θεοδωρίδη που έγινε πράξη. Με δικές του ενέργειες διαμορφώθηκε ο χώρος όπου στεγάζεται και σήμερα και διαμορφώθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του. Ο ίδιος φρόντισε για τη σύσταση της Κινηματογραφικής Λέσχης που για χρόνια υπήρξε πόλος πνευματικής αναζήτησης και δημιουργίας.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, ευγνώμονες για την προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού, του ευχόμαστε καλό ταξίδι στον χώρο του ονείρου.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε με ευγνωμοσύνη για όλα όσα μας κληροδότησε».

Οι Φίλοι Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό χαμό του Προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Βασίλη Θεοδωρίδη.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης αφοσιώθηκε στο Σκάκι, στην διάδοση του και την ανάδειξή του. Προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Καβαλιωτικό σκάκι πάνω από 40χρόνια με τρόπο μοναδικό, οδηγώντας το στην κορυφή.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης υπηρέτησε το Σκάκι και σε πανελλαδικό επίπεδο ως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Για εμάς η παρουσία του συνυφασμένη με τα σκακιστικά δρώμενα της Περιφέρειας μας. Ακούραστος, ευγενικός με καλοσύνη και αγάπη για το Σκάκι, παρών σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις, η εικόνα του θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας και στις καρδιές μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην μεγάλη Σκακιστική οικογένεια της Καβάλας.

Καλό ταξίδι Βασίλη, καλό παράδεισο…

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καβάλας για την απώλεια του Βασίλη Θεοδωρίδη

Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Βασίλη Θεοδωρίδη, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τον πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες στην Καβάλα. Ιδρυτής του Σκακιστικού Συλλόγου που έκανε γνωστή την Καβάλα στα πέρατα της γης μέσα από τις τεράστιες επιτυχίες των αθλητών του, στυλοβάτης της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, εμπνευστής του θερινού κινηματογράφου, διαμορφωτής μίας νέας γειτονιάς, μα πάνω απ’ όλα ένας αεικίνητος, ανήσυχος, δημοκράτης πολίτης. Η απώλεια του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών στην Καβάλα. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την καθαρή ματιά του, την ευγένεια του, το πάθος του για την προκοπή και την καλλιέργεια των συμπολιτών του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, τους συγγενείς του και τους συνταξιδιώτες του στον πολιτισμό, το σκάκι, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την ζωή.

Η Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το Βασίλη Θεοδωρίδη, επί χρόνια πρόεδρο και ιδρυτή του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και συνοδοιπόρου με το ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του Κόμματος και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος. Με την παράταξη του ΚΚΕ εκλέχτηκε για δύο θητείες στο ΤΕΕ ΑΜ και διετέλεσε Γραμματέας του. Αν και η πορεία του ως μέλος του ΚΚΕ είχε διακοπεί, στα δύσκολα χρόνια της εσωκομματικής κρίσης (1989-1991) τάχθηκε με τις συνεπείς δυνάμεις που αντιπάλευαν την προσπάθεια αλλαγής φυσιογνωμίας και διάλυσης του ΚΚΕ. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η συμβολή του εκλιπόντα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αποτελεί παρακαταθήκη. Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, πρωτοστάτησε ώστε στην πόλη να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν  υποδομές για την ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία και ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος «Ζέφυρος». Η συμβολή του στην προώθηση του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου ήταν σημαντική.

Εμβληματική είναι η συνεισφορά του στο σκάκι. Γενιές και γενιές νέων παιδιών γνώρισαν το άθλημα, αγωνίστηκαν σε διεθνή τουρνουά, διακρίθηκαν. Η θέση της Καβάλας στην πανελλαδική κατάταξη στο σκάκι, οι πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές και  παγκόσμιες διακρίσεις είχαν και το δικό του στίγμα. Ακούραστα ως το τέλος της ζωής του έδινε τη μάχη για να αναπτυχθούν οι απαραίτητες υποδομές για το άθλημα, να δοθεί η αναγκαία κρατική στήριξη, να στεγαστεί ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης, ως μέλος της διοίκησης της Δημόσιας Επιχείρησης  Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ), επωμίστηκε την προσπάθεια για τη σχεδιασμένη επέκταση της πόλης στη σημερινή περιοχή της Νεάπολης.

Οι κομμουνιστές της Καβάλας, όλος ο λαός της πόλης θα τον θυμούνται με συγκίνηση και σεβασμό. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, θα ξεχωρίζει η θέρμη με την οποία συνέβαλε στην επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, όπως συνέβη και στο πρόσφατο 48ο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα