Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Smart Casual Dressing: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

Ημέρα:

spot_img

Δεν είναι businesswear, δεν είναι casualwear, είναι το στιλ που προσδιορίζεται ως η χρυσή τομή αυτών των δύο και ονομάζεται Smart Casual. Είναι βέβαιο ότι έχεις ντυθεί πολλές φορές σύμφωνα με τους κανόνες του, ακόμα κι αν δεν το γνωρίζεις, καθώς είναι αγαπημένο dressing για διάφορες περιστάσεις. Τι σημαίνει όμως; Το smart casual έχει στόχο τη δημιουργία μιας put-together εμφάνισης μπλέκοντας informal και formal κομμάτια σε ένα look. Ως εκ τούτου, πρόκειται για ένα στιλ λιγότερο συντηρητικό από το business, αφού σου αφήνει το περιθώριο όχι μόνο να πειραματιστείς, αλλά και να νιώσεις πιο άνετα μέσα στα ρούχα σου.

Ορισμένα wardrobe essentials είναι: oversized σακάκια, ιδιαίτερα πουκάμισα, σκουρόχρωμα jeans, midi φούστες, office παντελόνια, πλεκτά φορέματα, ζιβάγκο μπλούζες και κομψά πουλόβερ. Τα παπούτσια που ταιριάζουν πολύ σε αυτό το στιλ είναι τα loafers, οι μπαλαρίνες και τα stylish sneakers. Must για μια περιποιημένη εμφάνιση παραμένουν τα αξεσουάρ, αλλά σου προτείνουμε να αφήσεις τις statement επιλογές και να διαλέξεις πιο διακριτικά κομμάτια που απλά θα συμπληρώνουν το look και δε θα το χαρακτηρίζουν. Μπορείς να φορέσεις έντονα χρώματα και prints, αλλά μην το παρακάνεις. Παρόλο που οι neutral αποχρώσεις είναι οι πιο safe, δε θεωρούμε τίποτα απαγορευτικό, εάν δεν υπάρχει υπερβολή. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία και το chic αποτέλεσμα!

Μπορείς να φορέσεις μια μακριά πουκαμίσα, με ένα μονόχρωμο T-shirt και formal παντελόνι σε χαλαρή γραμμή. Ιδανικά, σε κοντινές αποχρώσεις, για να δημιουργήσεις ένα κολακευτικό tone on tone effect. Σου προτείνουμε για το φθινόπωρο ζεστές creamy αποχρώσεις ή γήινες και για τα παπούτσια, σοφιστικέ loafers είναι η απάντηση! Ένα άλλο outfit μπορεί να είναι τζιν με ξέφτια στο τελείωμα, πουκάμισο με έντονο γιακά και μπαλαρίνες. Girly, casual και polished στοιχεία μαζί, για να πετύχεις ακριβώς το στιλ που θέλεις. Αν και δεν αγαπάμε τους περιορισμούς, συμβουλεύουμε να διαλέξεις από τα γυναικεία τζιν εκείνα που δεν έχουν ξεβάμματα και σκισίματα, για να είναι πάντα το look σου on point.

Από τα τζιν περνάμε στο denim dress που είναι ιδανικό ρούχο για φθινοπωρινό smart casual dressing. Φόρεσέ το με μποτίνια που δεν έχουν ψηλό τακούνι και επίλεξε από τα γυναικεία μπουφάν το δερμάτινο, το οποίο είναι ιδανικό για να συνοδεύσει το look σου. Από τα πανωφόρια ξεχωρίζουμε και το σακάκι. Τόλμησε το pied de poule σακάκι με τζιν και τα sneakers σου.

Ένα στιλ που δημιουργεί αμέτρητα σύνολα που ακροβατούν μεταξύ του casual και του corporate, αυτό είναι το smart casual και τώρα είσαι έτοιμη να το κατακτήσεις!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...