Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

Συμβουλές για επαρκή φωτισμό στο σπίτι

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Τα φωτιστικά όλων των ειδών βοηθούν το σπίτι μας να είναι φωτισμένο επαρκώς, αλλά προσφέρουν και μια νότα ιδιαίτερου στυλ στους χώρους μας.

Ακολουθούμε μικρές συμβουλές για σωστό φωτισμό:

  • Μη βασίζεστε μόνο σε μια πηγή φωτός: Το κλειδί για να φωτίζεται σωστά και αποτελεσματικά ο χώρος σας είναι να χρησιμοποιείτε διάφορες πηγές φωτισμού. Αναμείξτε μια ποικιλία από φωτιστικά δαπέδου, κρυφούς φωτισμούς και υπέροχα φωτιστικά ταβανιού. Ο όμορφος φωτισμός σε έναν χώρο δημιουργεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα.
  • Ο φωτισμός του καθιστικού πρέπει να είναι χαλαρός για να μπορείτε να ηρεμείτε τα βράδια με το ταίρι σας.
  • Μαλακώστε τον φωτισμό: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα πολύ έντονα φώτα μέσα σε έναν χώρο καθώς δεν σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε ντίμερ και απαλές λευκές λάμπες σε κάθε δωμάτιο, ακόμα και στο μπάνιο.
  • Χρησιμοποιήστε ντίμερ στο σπίτι σας: Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός. Δημιουργεί ή χαλάει μια όμορφη ατμόσφαιρα. Ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχετε την τέλεια ατμόσφαιρα είναι να χρησιμοποιείτε dimmer.
  • Καλό είναι στην κρεβατοκάμαρά σας να έχετε ένα δυνατό φωτισμό για τις στιγμές που θέλετε να ντυθείτε τα πρωινά και έναν πιο ήπιο για τις ώρες που θέλετε να χαλαρώσετε, ενώ μια στιλάτη επιλογή είναι τα φωτιστικά δαπέδου.
  • Κάντε αλλαγές: Η καλή διάθεση είναι τα πάντα και έτσι καλό είναι, ανάλογα με την περίσταση, να αλλάζετε και τον φωτισμό του κάθε χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να χαλαρώσετε στο καθιστικό σας καλό είναι να βάλετε φωτιστικά με λάμπα 60 watt. Αν, από την άλλη μεριά, επιθυμείτε να διαβάσετε ή να κάνετε κάποια δουλειά γραφείου, τα φωτιστικά δαπέδου με λάμπα 75-100 watt είναι ό,τι πρέπει.
  • Το ίδιο ισχύει και με το μπάνιο. Αν θέλετε να βάφεστε στο μπάνιο καλό είναι να έχετε φωτιστικά με έντονο φωτισμό για να φωτίζει τον χώρο σας. Αν απλά θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να χαλαρώσετε κάνοντας ένα αφρόλουτρο τότε πρέπει να έχετε πιο ελαφρύ και χαλαρωτικό φωτισμό. Αν τέλος θέλετε έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω θα πρέπει να δημιουργήσετε γωνίες μέσα στο σπίτι σας με διαφορετικό φωτισμό.
  • Βάλτε στο γραφείο σας φωτιστικά δαπέδου με έντονο φως που θα σας επιτρέπει να δουλεύετε και να διαβάζετε και στο υπόλοιπο σαλόνι σας χαλαρό φωτισμό για να απολαμβάνετε τις ταινίες σας και την παρέα των φίλων σας με όμορφη διάθεση.
  • Φωτίστε την ντουλάπα με τα ρούχα σας: Και η ντουλάπα σας χρειάζεται σωστό φωτισμό. Το σκοτάδι που συνήθως κυριαρχεί μέσα σε αυτήν δεν σας βοηθάει να βλέπετε όλα τα ρούχα σας. Με τον κατάλληλο φωτισμό θα μπορείτε να δείτε σε τι κατάσταση είναι τα λευκά πουκάμισα και μπλούζες, αλλά και τα μπλε από τα μαύρα ρούχα σας.

Επιλέξτε λοιπόν τα κατάλληλα φωτιστικά για τον κάθε χώρο του σπιτιού σας και δημιουργήστε την τέλεια ατμόσφαιρα.

Διαφημίσεις