Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Η δύναμη των σπόρων της βιομηχανικής κάνναβης

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη την αξία του σπόρου κάνναβης, οι οποίοι αποτελούν μια πολύ μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών. Στην πραγματικότητα, έχει τεράστια θρεπτική αξία και μπορεί να προσληφθεί μέσα από την καθημερινή σας διατροφή. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναμίξετε εύκολα τρεις κουταλιές της σούπας, οι οποίες περιέχουν έντεκα γραμμάρια πρωτεΐνης, σε μια συνταγή και να λάβετε έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά μέσα από την διατροφή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μοιράσετε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα, σε μια κουταλιά της σούπας σπόρου κάνναβης στο πρωινό, μια δεύτερη στο μεσημεριανό γεύμα και μια τρίτη στο δείπνο, ώστε να την απολαμβάνετε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες μορφές πρωτεΐνης, η κάνναβη είναι μια πλήρης πρωτεΐνη. Ως πλήρης πρωτεΐνη, η κάνναβη έχει και τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα που το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει από μόνο του. Αν και η κάνναβη περιέχει και άλλα αμινοξέα, αυτά δεν είναι τόσο απαραίτητα επειδή το σώμα σας μπορεί και τα παράγει μόνο του σε ποσότητες ικανές να καλύψουν την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η πρωτεΐνη που περιέχουν οι σπόροι κάνναβης είναι η καλύτερη ποιότητα πρωτεΐνης στον κόσμο και αποτελεί πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών για τον άνθρωπο.
Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε καλοσχηματισμένο σώμα ή να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, τότε μια γενναιόδωρη ποσότητα σπόρου κάνναβης πρέπει σίγουρα να είναι μέρος της καθημερινής σας διατροφής. Μόλις συνειδητοποιήσετε τα οφέλη του και δείτε τη διαφορά που έχει τόσο ο οργανισμός, όσο και το σώμα σας εξωτερικά, σίγουρα θα διατηρήσετε τα προϊόντα κανναβιδιόλης ως ζωτικό μέρος της διατροφής σας.

Αμινοξέα

Οι σπόροι κάνναβης δεν έχουν καθόλου ψυχοδραστικές ιδιότητες. Οι μικροσκοπικοί σπόροι ενός φυτού κάνναβης μπορούν να προσφέρουν περισσότερες πρωτεΐνες από τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή ακόμη και ορισμένα προϊόντα κρέατος. Περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και απαραίτητα λιπαρά οξέα για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Σχεδόν τα τρία τέταρτα του σώματός σας αποτελούνται από πρωτεΐνες. Η σωματική σας πρωτεΐνη διατηρείται και ενισχύεται από υπομονάδες αμινοξέων. Αν και το σώμα σας παράγει τα πιο απαραίτητα αμινοξέα, υπάρχουν εννέα που το σώμα σας δεν μπορεί να παράξει και πρέπει να συμπληρωθούν μέσω της διατροφής σας.

Οφέλη των αμινοξέων και των βασικών λιπαρών οξέων

Τα αμινοξέα μειώνουν τη φλεγμονή και μεταφέρουν τοξίνες στην επιφάνεια του δέρματος, του εντερικού σωλήνα, των νεφρών και των πνευμόνων όπου μπορούν να αποβληθούν από το σώμα σας. Μειώνουν επίσης τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση. Οι σπόροι κάνναβης εκτός από το ότι περιέχουν όλα τα αμινοξέα, περιλαμβάνουν επίσης και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.
Τα βασικά λιπαρά οξέα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ισορροπούν τη διάθεσή σας.

Μειώνει το αίσθημα της πείνας

Η λήψη πρωτεϊνών μέσω των σπόρων κάνναβης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε την πείνα, να περιορίσετε την επιθυμία σας για γλυκά και να αυξήσετε το ενεργειακό σας επίπεδο. Όλα τα θρεπτικά συστατικά από τους σπόρους βοηθούν το σώμα σας να παραμείνει ισορροπημένο και να τρέφεται πλήρως. Μπορείτε να φάτε τους σπόρους κάνναβης σκέτους, να τους πασπαλίσετε σε σαλάτες ή σούπες ή να χρησιμοποιήσετε λάδι σπόρου κάνναβης για μαγείρεμα.

Οι τρόποι που μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε είναι πάρα πολλοί, ωστόσο όποιο τρόπο και αν διαλέξετε, τα οφέλη που θα προσφέρετε στον οργανισμό σας είναι σίγουρα μέσα από οποιονδήποτε τρόπο πρόσληψης.

Διαφημίσεις