Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Νότες εφηΒεΙΑΣ» για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ημέρα:

spot_img

Ο δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, τίμησαν για ακόμη μια χρονιά τη μνήμη των αδελφών Μιραμπάλ, με την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην κεντρική πλατεία, το πρωί της Παρασκευής (25/11).

Η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίγιο.

Η δράση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας είχε τίτλο «Νότες εφηΒεΙΑΣ» και στη διάρκεια της οι μαθητές των λυκείων της πόλης ένωσαν τις φωνές τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα με τη μουσική τους, λέγοντας «Όχι» στη βία κατά των γυναικών.

Πρωτόγνωρη για την πόλη χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δράση η ψυχολόγος του Σ.Κ.Γ., Μαρία Στεργίδου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2«Διοργανώσαμε μια συναυλία αφιερωμένη στη γυναίκα. Φέτος είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Οι μαθητές των λυκείων της πόλης μας τραγουδούν, τα παιδιά έχουν το λόγο και μεταφέρουν το ηχηρό μήνυμα «όχι στη βία κατά των γυναικών». Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει περίπου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ μαζί με τους καθηγητές, για να δώσουν το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη μας αυτό και είμαστε χαρούμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Είχαμε την ευκαιρία διοργανώνοντας τη δράση αυτή να έρθουμε σε επαφή με διευθυντές λυκείων και καθηγητές. Προσωπικά γύρισα 17 χρόνια πίσω, βλέποντας και πάλι ανθρώπους που δουλεύουν για το ευ ζην των παιδιών και νιώθω περήφανη που σήμερα δεν έχουμε εμείς το λόγο αλλά τα παιδιά, που τα λένε καλύτερα από εμάς. Αντί για τη διοργάνωση κάποιας ημερίδας προτιμήσαμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη δράση στην πλατεία της πόλης μας», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας, Μαρία Στεργίδου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3Αυξάνονται τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών

Σε ερώτηση σχετικά με τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών στην περιοχή μας, η Μαρία Στεργίδου απάντησε: «Τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών διαρκώς αυξάνονται. Πάντα υπήρχαν, απλά οι γυναίκες βρίσκουν πλέον πιο εύκολα τη δύναμη να μιλήσουν γι’ αυτό. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας κοντεύει τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας και βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες σπάζουν τη σιωπή τους, δεν ντρέπονται γι’ αυτό που τους συμβαίνει, καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μόνες τους, μιλούν για να αλλάξουν τη ζωή εκείνων και των οικογενειών τους προς το καλύτερο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...