Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ημέρα:

spot_img

Ο δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, θα τιμήσουν τη μνήμη των αδελφών Μιραμπάλ, με την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην κεντρική πλατεία, στις 11 το πρωί της Παρασκευής (25/11).

Η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίγιο.

Οι δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου

Η δράση ονομάζεται «Νότες εφηΒεΙΑΣ» και στη διάρκεια της οι μαθητές των λυκείων της Καβάλας θα ενώσουν τις φωνές τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα με τη μουσική τους, λέγοντας «Όχι» στη βία κατά των γυναικών.

«Ο δήμος Καβάλας έχει δομές που στηρίζουν μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και κατά της βίας των γυναικών, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει επεκταθεί η υποστήριξη και σε γυναίκες που έχουν υποστεί κοινωνικές διακρίσεις», τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ενώ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Δράσεων, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, υπενθύμισε το συμβάν με τις αδελφές Μιραμπάλ και επισήμανε ότι για τη ζωή αυτών των γυναικών έχει εκδοθεί βιβλίο, ενώ έγινε και ταινία, με τον δήμο Καβάλας να τιμά τη μνήμη τους με αυτή την διαφορετική και πρωτότυπη εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με τη βία κατά των γυναικών.

Στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου θα μεταφερθεί η εκδήλωση σε περίπτωση κακοκαιρίας

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολος Βαγενάς, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η γυναίκα έχει μια περίοπτη θέση στην ελληνική οικογένεια, που καθοδηγεί τα του οίκου και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά, τονίζοντας ότι στη χώρα μας είναι λιγότερα τα περιστατικά εκδήλωσης βίας κατά των γυναικών, σε σύγκριση με το εξωτερικό. Ο κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, Αλέξανδρος Βαβαγιάννης, υπογράμμισε ότι το Κέντρο λειτουργεί στην Καβάλα από τον Ιούνιο του 2013, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες, που έχουν υποστεί τη βία ή πολλαπλές κοινωνικές κρίσεις. «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα διοργανώνουμε δράσεις με τον δήμο Καβάλας και την Επιτροπή Ισότητας, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γι’ αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα. Σκοπός είναι να δοθεί ένα μήνυμα για μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας».

Να επισημανθεί καταληκτικά ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...