Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΟΤΟCROSS: Ανεβαίνει συνεχώς ο Δημήτρης Μπαξεβάνης!

Ημέρα:

spot_img

Δυναμικό ήταν το παρών των Ελλήνων αναβατών στον τέταρτο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος στο Samokov της Βουλγαρίας, με παρουσία σε τέσσερις κατηγορίες.

Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών ήταν, Αντώνης Σάγμαλης (2ος ΜΧ85-17oς ΜΧ-2), Γιάννης Τουρατζίδης (4ος ΜΧ-2), Χρήστος Τομαράς (4ος ΜΧ), Δημήτρης Μπαξεβάνης (6ος ΜΧ-1), Μάριος Κανάκης (7ος ΜΧ85), Νίκος Λυρίου (7ος ΜΧ-2), Σωτήρης Παπάς (14ος ΜΧ-2), Διονύσης Κονδυλόπουλος (16ος ΜΧ-7ος ΜΧ-VET), Ανδρέας Καρασάββας (21ος ΜΧ-2), Απόλλων Συναπίδης (23ος ΜΧ-2).

Ο αγώνας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους τους Έλληνες αναβάτες με τους Βουλγάρους οργανωτές να έχουν προετοιμάσει κατάλληλα την πίστα για τον αγώνα, ενώ κατάφεραν να τηρήσουν επακριβώς το ωράριο του αγώνα αν και υπήρχε διακοπή και επανεκκίνηση στο πρώτο σκέλος της MX2.

Ο μοναδικός Έλληνας αναβάτης της κατηγορίας στην MX1, Δημήτρης Μπαξεβάνης έδωσε μάχες με τους Manev και Venev στα δυο σκέλη χωρίς να θέλει να πάρει μεγάλο ρίσκο. Αν και κινήθηκε σε γρήγορους ρυθμούς τα σαμαράκια στο πάνω μέρος της πίστας τον προβλημάτισαν στο δεύτερο συνεχόμενο ταξίδι του στην γειτονική Βουλγαρία με ακόμη μια έκτη θέση για τον Καβαλιώτη αναβάτη, που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στον αγώνα του Βουλγάρικου πρωταθλήματος στο Selvievo. Με τις δυο συμμετοχές του σε Γιαννιτσά και Samokov o Δημήτρης Μπαξεβάνης βρίσκεται στην πέμπτη θέση της ως τώρα βαθμολογίας.

Οι Βασίλης Πακαταρίδης, Στάθης Φυσέκης και Άγγελος Βογιατζής λόγω κάποιων προβλημάτων δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στον αγώνα αλλά βρέθηκαν στον πλευρό των Ελλήνων αναβατών στηρίζοντας την προσπάθεια τους.

Επόμενος αγώνας είναι στο Τρόγιαν της Βουλγαρίας στις 10 Οκτωβρίου που αναμένεται να υπάρχει και εκεί δυναμικό παρών από Ελληνικής πλευράς, καθώς το τοπίο στο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος που ξεκίνησε με αναβολή δεν φαίνεται να είναι ευοίωνο.

Στην MX2 που είχαμε την συμμετοχή πέντε Ελλήνων αναβατών ο Michael Ivanov ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, αλλά ο δικός μας Γιάννης Τουρατζίδης πέτυχε τον σκοπό του συνεχίζοντας να βρίσκετε στην πρώτη θέση, κρατώντας την διαφορά του στο πρωτάθλημα στους δεκαπέντε βαθμούς από τον Βούλγαρο Toni Cvetkov. Οι δυο εκκινήσεις χωρίς ρίσκο του Έλληνα πρωταθλητή τον υποχρέωσαν να ξοδέψει αρκετές δυνάμεις ώστε να βρεθεί μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις. Η διακοπή του πρώτου σκέλους στοίχισε στον Έλληνα αναβάτη σε αυτοσυγκέντρωση και δύναμη, καθώς για περισσότερο από τριάντα πέντε λεπτά έδωσε μάχες με τους Βουλγάρους αναβάτες τερματίζοντας τελικά πέμπτος. Στο δεύτερο σκέλος ο Έλληνας αναβάτης εξαπέλυσε γρήγορα επίθεση και από την έβδομη θέση έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση του σκέλους, αλλά δυο γύρους από το πέσιμο της καρό σημαίας έπεσε στην τρίτη θέση μην θέλοντας να ρισκάρει περισσότερο, έχοντας πετύχει τον στόχο του που ήταν να βρίσκεται μπροστά από τον Toni Cvetkov που είναι ο κύριος αντίπαλος του για το πρωτάθλημα.
(πηγή: enduro-fighter.gr)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...