Πολλοί από εσάς ενδεχομένως βρίσκεστε σε φάση αναζήτησης αγοράς ενός νέου αυτοκινήτου. Σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως για την εξοικονόμηση κόστους, είναι αρκετά πιο συμφέρουσα η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αντί ενός καινούριου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν βέβαια μερικοί παράγοντες τους οποίους πρέπει να προσέξετε εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί αναλυτικά.

Το δυναμό είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του αυτοκινήτου, καθώς φροντίζει να  φορτίζει τη μπαταρία του αυτοκινήτου. Ένα συνηθισμένο πρόβλημα σχετικά με αυτό είναι να έχει σπάσει ο ιμάντας στον οποίο αυτό στηρίζεται. Αυτό θα το αντιληφθείτε εάν έχει ανάψει η ένδειξη υπερθέρμανσης της μηχανής. Καθώς η βλάβη αυτή κοστίζει αρκετά χρήματα για να την επιδιορθώσετε, είναι ενδεχομένως προτιμότερο να αγοράσετε ένα καινούριο δυναμό.

Καθώς η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, αλλάζουν μαζί και τα ηλεκτρονικά μέρη των αυτοκινήτων. Έτσι, είναι πολύ πιθανό ένα παλαιότερο αυτοκίνητο να αντιμετωπίζει προβλήματα στο ηλεκτρικό του σύστημα, καθώς οι περισσότερες λειτουργίες του στηρίζονται σε αυτό.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του αυτοκινήτου, το οποίο είτε είναι μηχανικό είτε αυτόματο, είναι απολύτως φυσικό να έχει φθαρεί με την πάροδο του χρόνου και με τη συνεχή χρήση. Η οδήγηση μέσα στην πόλη είναι κάτι που συντελεί ακόμα πιο πολύ σε αυτό, καθώς η συνεχής εναλλαγή ταχύτητας (κυρίως από την πρώτη στη δευτέρα), είναι αναπόφευκτη καθημερινά. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσετε δεν έχει κάποιο πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, κάνοντας απαραίτητα ένα test drive.

Μία ακόμη φθορά που ίσως δε μπορείτε να αποφύγετε είναι αυτή των  δίσκων και του συστήματος πέδησης λόγω της καθημερινής χρήσης τους. Στο πρόβλημα αυτό οφείλεται και η μαύρη σκόνη που μπορεί να έχετε παρατηρήσει πάνω στις ζάντες του αυτοκινήτου σας.

Ο δίσκος του συμπλέκτη είναι ακόμα ένα από τα μέρη του αυτοκινήτου το οποίο φθείρεται αρκετά με τη συχνή χρήση, όσο και αν προσέχετε. Η κακή συνήθεια που έχουν πολλοί οδηγοί να μη σηκώνουν το πόδι από το συμπλέκτη δυστυχώς φθείρει το δίσκο του ακόμα πιο εύκολα. Η επόμενη κακή συνήθεια που δεν ευνοεί την καλή λειτουργία του δίσκου του συμπλέκτη είναι η απότομη επιτάχυνση μόλις ξεκινάει το αυτοκίνητο την πορεία του.

Τα παράθυρα των αυτοκινήτων τα οποία τα τελευταία χρόνια λειτουργούν ηλεκτρικά είναι αρκετά σύνηθες να έχουν χαλάσει. Ελέγξτε τα  λοιπόν πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, μην ξεχνάτε και την πολύ σημαντική λειτουργία της φλάντζας της μηχανής. Η φλάντζα συμβάλει στην προστασία της διαδικασίας συμπίεσης και αποτρέπει την ανάμειξη των λαδιών μηχανής με το νερό. Εάν αυτή καεί, τότε θα το καταλάβετε από τη διαρροή λαδιού και την εμφάνιση λευκού καπνού. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια η δυσλειτουργία του κινητήρα και η μικρότερη απόδοσή του.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα κατάλληλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε όποιο πρόβλημα και αν έχετε με το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει.

Άρθρο από ανταλλακτικά αυτοκινήτων MaxxParts https://www.maxxparts.gr/