Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Το «Πλαγκτόν (παπάκι)» του Β. Αμανατίδη σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα

spot_img

Ακολούθησε μας

Το βιβλίο «Πλαγκτόν (παπάκι)» του Βασίλη Αμανατίδη παρουσιάζεται σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα σε μία διαδικτυακή performance, σε σκηνοθεσία της καβαλιώτισσας Σοφίας Καρακάντζα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Δείτε την εδώ

«Μητέρες και παιδιά, παιδική ηλικία και ενηλικίωση, αγωνία για ένωση και επαφή, η κανιβαλική αλλά και η επανορθωτική διάσταση της αγάπης, η εξοικείωση με τη φθορά, το όνειρο, η θαυματοποιία, η αναζήτηση της ομορφιάς μέσα σε έναν νέο, πολύπλοκο, διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο: να λίγο-πολύ η θεματική και συναισθηματική κλίμακα των ιστοριών του “Πλαγκτόν: οι ιστορίες”, όπου συγκεντρώνεται σε επανέκδοση η ώς τώρα πεζογραφία μου, γραμμένη κατά την τελευταία εικοσαετία.

Για το βιβλίο ετοιμάζαμε εδώ και καιρό μία performance, ώσπου η πανδημία ενέσκηψε και μετεβλήθη και εκτός μας ο ρυθμός του κόσμου (μας). Το παράδοξο, παρά-ξενο, ανοίκειο ή και εξωφρενικό που θα παρουσιάζαμε είχε συναντηθεί με (ή και υποσκελιστεί από) το πραγματικό παράλογο: της συνθήκης που πλέον ζούσαμε. Που ακόμη ζούμε. Κάτι άλλαξε, ακόμη δεν ξέρουμε τι. Στραφήκαμε τότε ειδικά στο “Παπάκι”, το πιο πρόσφατο διήγημα του βιβλίου, και, τρόπον τινά, φινάλε του. Εδώ, ο χρόνος είναι το μέγα ζήτημα: το πώς τον διανύουμε και τον σκάβουμε, καθώς μας διανύει και μας σκάβει. Βασιστήκαμε στις λέξεις και κατόπιν στο λεπτούργημα του ηχητικού σχεδιασμού. Ώσπου μια Παρασκευή, βιντεοσκοπήσαμε σε συνεχή ροή, χωρίς ίχνος μοντάζ, την ανοίκεια performance μας: μία ελεύθερα χορογραφημένη μετακίνηση στοιχείων προς το –και έξω από το– αμνιακό υγρό μας.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο (από το «Πλαγκτόν: οι ιστορίες», Νεφέλη, 2019): Βασίλης  Αμανατίδης, Σκηνοθεσία δράσης: Σοφία Καρακάντζα, Ηχητική σύνθεση –Σύνθεση video: Μαριάνα Βογιατζή, Performance: Βασίλης Αμανατίδης, Σοφία  Καρακάντζα, Μαριάνα Βογιατζή, guest: Γιάννης Θαβώρης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα