Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και η επιστολή της Στ. Μιχαηλίδου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (16-3-2021) μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τριήμερο της Αποκριάς για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου Θοδωρή Γκόνη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο κ. Γκόνης, ο οποίος τοποθετήθηκε επί των καταγγελιών, ενώ όπως έγινε γνωστό θα απαντήσει εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες μέσω ενός γραπτού κειμένου.

Η επιστολή της Στέλλας Μιχαηλίδου

Στα μέλη του Δ.Σ. παρουσιάστηκε και επιστολή της σκηνοθέτιδας της παράστασης «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» Στέλλας Μιχαηλίδου, η οποία απάντησε στην καταγγελία της ηθοποιού Στελλίνας Βογιατζή.

Στην επιστολή της η κ. Μιχαηλίδου κάνει λόγο για άριστη συνεργασία με τον Θ. Γκόνη και τους συντελεστές του ΔΗΠΕΘΕ. Σχετικά με το ατύχημα της Στελλίνας Βογιατζή, αναφέρει ότι η ηθοποιός την πληροφόρησε πως δημιουργήθηκε κάποια ένταση με τον κ. Γκόνη όταν του ζήτησε να ακυρώσει δύο παραστάσεις επειδή θα έπρεπε να περιμένει τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις της.

Και προσθέτει:

«Στη συνέχεια ο κ. Γκόνης με ενημέρωσε πως θα έπρεπε τάχιστα να βρεθεί μία λύση και να αντικατασταθεί ηθοποιός γιατί οι παραστάσεις είχαν κλειστεί και δεν υπήρχε δυνατότητα ακύρωσης. Ποτέ δεν ανέφερε την πιθανότητα απόλυσης της ηθοποιού.

Εγώ εκείνο το διάστημα απουσίαζα από την Καβάλα μια και είχα «παραδώσει» την παράσταση.

Η αντικατάσταση σε τόσο σύντομο διάστημα ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο, σχεδόν αδύνατο.

Όλος ο θίασος ενεργοποιήθηκε προσπαθώντας να βοηθήσει την κατάσταση.

Μιλώντας με τη Στελλίνα τη ρώτησα να μπορεί να συνεχίσει να παίζει χωρίς να κινείται, ακόμη και καθιστή αν χρειαστεί, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για το χέρι της, γιατί πίστευα ότι ακόμη κι έτσι η παράσταση θα μπορούσε να «σταθεί» ικανοποιητικά. Με την ευκαιρία να πω πως η Στελλίνα ήταν εξαιρετική σε όλους τους ρόλους που έπαιζε.

Προσαρμόσαμε, λοιπόν, την παράσταση στα νέα δεδομένα, με τη συγκινητική βοήθεια όλων των ηθοποιών και την ενεργή συμμετοχή της Στελλίνας.

Επίσης να τονίσω πως όσες φορές παραβρέθηκε ο κύριος Γκόνης στις πρόβες ήταν, όπως έγραψα και στην αρχή, ευγενικός προς όλους και ιδιαίτερα ενθαρρυντικός».

Ενημέρωση ζητά ο Χρήστος Ποτόλιας

Με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του Θ. Γκόνη, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας ζητά ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το εργασιακό καθεστώς στο ΔΗΠΕΘΕ.

Ειδικότερα σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ποτόλιας αναφέρει:

«Μετά την καταγγελία που έγινε από ηθοποιό για εξωτερική θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, καλούμε τη Διοίκηση να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Επιπλέον, παρακαλούμε τη Διοίκηση να μας γνωρίσει το είδος των συμβάσεων που υπογράφονται με τους ηθοποιούς και τους λοιπούς εργαζόμενους για παραγωγές με εξωτερικούς συνεργάτες, αν αυτές αφορούν σε ικανοποιητικές αμοιβές, αν με αυτές παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αν καλύπτονται ατυχήματα εν ώρα εργασίας, αν οι συνθήκες εργασίας (θέρμανση, ωράρια κ.ά.) ηθοποιών και τεχνικών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι κατάλληλες και αξιοπρεπείς, αν υπάρχει μη αμειβόμενη εργασία (πρόβες, μικρότερη ή μεγαλύτερη διάρκεια προετοιμασίας, αριθμός παραστάσεων κ.ά.)».

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

spot_img

Διαφημίσεις