Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο «Ισορροπιστής αεροσκαφών» επιστρέφει στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών», σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του στην Αθήνα, την Πάτρα, το Άργος και τη Σάμο, επιστρέφει στην Καβάλα και προσγειώνεται στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» για τρεις μόνο παραστάσεις.

Το Σάββατο 9, την Κυριακή 10 και τη Δευτέρα 11 Απριλίου, ο Δημήτρης Πιατάς, σκηνοθετημένος από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρή Γκόνη, θα παρουσιάσει μαζί με τον Αλέξανδρο Τούντα και τον Ανδρέα Ανδρέου την κωμωδία του Θόδωρου Θεοδωρίδη.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Αλέξανδρος Ελεφάντης είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε μια επαρχιακή πόλη και η συμμετοχή του στα διοικητικά της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας τον φέρνει αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή και απίστευτη πρόκληση. Αλλάζει κυριολεκτικά η ζωή του, αρχικά με γεγονότα και καταστάσεις που δεν τα είχε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, τα οποία όμως στη συνέχεια εξελίσσονται σε έναν τρομακτικό εφιάλτη.

Με αυτοβιογραφικά στοιχεία που μπλέκονται γλυκά με τη μυθοπλασία, ο «Ισορροπιστής Αεροσκαφών» ισορροπεί ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα με την ακρίβεια και την επιδεξιότητα Κινέζου ακροβάτη.

Ενώ έρχεται αρχικά αντιμέτωπος με έναν ιδιότυπο αλλά σκληρό ρατσισμό, η διαφορετικότητά του μετατρέπεται ανέλπιστα σε ένα πολύτιμο, όσο και εξαιρετικά προσοδοφόρο, όπως αποδεικνύεται, πλεονέκτημα. Η ιστορία έχει σασπένς αλλά κυρίως άφθονο γέλιο, μεγάλο κομμάτι του οποίου προέρχεται από τον ανελέητο αυτοσαρκασμό του πρωταγωνιστή της.

Τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου

Για νέα «πτήση», καθώς από αναλόγιο μετατρέπεται σε κανονική παράσταση, έκανε λόγο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης. Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του για το ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υλοποίησε ένα πρόγραμμα που ήταν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε και το οποίο κλείνει την Κυριακή των Βαΐων.

Επίσης είπε ότι είναι στοίχημα η μετατροπή του έργου από αναλόγιο σε παράσταση, ενώ τόνισε ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στηρίζει και πιστεύει τις τοπικές παραγωγές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος ανέφερε ότι το καλό τριτώνει με την παράσταση για τρίτη φορά στην πόλη μας, παράσταση που όπως σημείωσε έχει ξεφύγει από τα γεωγραφικά όρια της Καβάλας, αλλά και της χώρας. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι η παράσταση θα συνεχιστεί και μελλοντικά, ενώ είπε ότι στην παράσταση της Δευτέρας θα παραστεί και η ομάδα του Α.Ο.Κ., αλλά και ότι θα βραβευτεί ο Δημήτρης Πιατάς για τη 40χρονη προσφορά του στο θέατρο. Επίσης, θα βραβευτούν ο Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο πρώην πρόεδρος του Α.Ο.Κ., Γιώργος Καραγιάννης.

Ο Δημήτρης Πιατάς ευχήθηκε κάποια στιγμή το έργο να παιχτεί ξανά, αφού όπως υπογράμμισε δεν έχει την αίσθηση του φινάλε, ευχαρίστησε για το βραβείο που θα του δοθεί, ενώ τόνισε ότι η χημεία των ανθρώπων εδώ και της πόλης είναι συγκυρία μαγική. Στάθηκε επίσης στο ότι η παράσταση δεν θα έχει καμιά απολύτως σχέση με το αναλόγιο που γνωρίσαμε τις προηγούμενες φορές, ενώ είπε ότι τις 30 επαγγελματικές παραστάσεις που δόθηκαν με τον «Ισορροπιστή Αεροσκαφών» παρακολούθησαν 3.000 άνθρωποι, με περίπου 17.000 ευρώ εισπράξεις, ποσό που καλύπτει τα κόστη της παράστασης, τα οποία θα ζήλευαν ακόμη και θίασοι της Αθήνας.

Συντελεστές – Ώρες παραστάσεων – Τιμές εισιτηρίων

Κείμενο: Θόδωρος Θεοδωρίδης, σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης, σκηνικά -κοστούμια: Ελένη Στρούλια, φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας, βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρέας Ανδρέου. Ερμηνεύει ο Δημήτρης Πιατάς, ενώ συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Τούντας και ο Ανδρέας Ανδρέου.

Σάββατο 9 και Δευτέρα 11 Απριλίου στις 9 το βράδυ – Κυριακή 10 Απριλίου στις 8 το βράδυ. Διάρκεια παράστασης: 1:20΄ χωρίς διάλλειμα. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 10 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, άνω των 65 ετών).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...