Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μέγαρο Μουσικής Καβάλας: Μια παλιά ιστορία έρχεται ξανά στην επικαιρότητα

Ημέρα:

spot_img

Την επιστροφή της έκτασης των 15 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε στον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Καβάλας για την ανέγερση Μεγάρου Μουσικής, ζητά με έγγραφό της η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα η υπηρεσία ζητά από τον σύλλογο Φίλων Μουσικής να την ενημερώσει εγγράφως εντός 15 ημερών, αν υλοποιήθηκε το έργο για το οποίο παραχωρήθηκε έκταση 15 στρεμμάτων στην περιοχή «Όφμαν» της Καβάλας (πίσω από τα ΤΕΙ). Σε περίπτωση μη υλοποίησης του έργου η υπηρεσία θα προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης παραχώρησης, αναφέρει το έγγραφο της Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων.

Η συγκεκριμένη έκταση παραχωρήθηκε το 1998 στον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Καβάλας με σκοπό την ανέγερση Μεγάρου Μουσικής και Συνεδριακού Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων. Στη συνέχεια ο Σύλλογος παραχώρησε το οικόπεδο στον δήμο Καβάλας με έτοιμη την αρχιτεκτονική προμελέτη. Το 2004 η τότε Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης, απέστειλε έγγραφο στον δήμο Καβάλας, το οποίο κοινοποίησε και στον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας κ. Δημήτριο Αστεριάδη, με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει υλοποιηθεί ο σκοπός της παραχώρησης, δηλαδή η ανέγερση Μεγάρου Μουσικής και Συνεδριακού Κέντρου, και αν όχι θα προσχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης παραχώρησης. Είχε προηγηθεί τριετής διαμάχη μεταξύ αυτοδιοικητικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων για το αν το οικόπεδο ήταν κατάλληλο για τον σκοπό που προοριζόταν, με αποτέλεσμα το έργο να μην υλοποιηθεί πότε. Έκτοτε το θέμα «πάγωσε», μέχρι τον περασμένο μήνα, όταν στις 22 Φεβρουαρίου 2016 η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ζήτησε εκ νέου ενημέρωση, που στην πράξη οδηγεί στην ανάκληση της απόφασης παραχώρησης του οικοπέδου των 15 στρεμμάτων.

Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, το οικόπεδο ανήκει πλέον στον δήμο Καβάλας, το μόνο που ίσως μπορεί να γίνει είναι να το διεκδικήσει εκ νέου ο δήμος. Αν και εφόσον υπάρχουν οι δυνατότητες υλοποίησης του σκοπού της παραχώρησης…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...