Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διεφθαρμένος υπουργός σε κρίση συνείδησης ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Ημέρα:

spot_img

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί τη Δευτέρα (29/1) και την Τρίτη (30/1) στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», την παράσταση «Εκτός ύλης ή ο Μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Το έργο, που είναι βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ενώνει ηλικίες, καταρρίπτει στερεότυπα, δίνει το χέρι στους μεγάλους και κλείνει το μάτι στα παιδιά της Ελλάδας, που εν μέσω ηθικής και κοινωνικής κρίσης, σαν καιόμενοι φοίνικες περιμένουν να αναγεννηθούν.

Ο σπουδαίος ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ενσαρκώνει έναν διεφθαρμένο μα σε κρίση συνείδησης υπουργό

Μέσα από την ομιλία παραίτησης ενός διεφθαρμένου μα σε κρίση συνείδησης υπουργού στη βουλή, τον οποίο ενσαρκώνει ο σπουδαίος ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παρόν και το μέλλον του, οδηγούμενος στο συμπέρασμα ότι η μόνη, αλλά όχι άπιαστη, ελπίδα και λύση για όλα μας τα προβλήματα ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό. Σκεφτόμαστε πολιτικά, δρούμε πολιτικά; Αυτός ο προβληματισμός προσπαθεί να κεντρίσει σαν άλλη αλογόμυγα του Σωκράτη τους χιλιάδες θεατές που έχουν παρακολουθήσει ως τώρα την παράσταση, η οποία έχει εισπράξει διθυραμβικές κριτικές και σχόλια από εκπαιδευτικούς, μαθητές λυκείων και απλούς πολίτες. Το πρώτο έργο στα θεατρικά χρονικά που θα παρουσιαστεί στην Βουλή των Ελλήνων την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου το 2018 και ύστερα από την πρώτη επιτυχημένη περιοδεία του σε Βέλγιο και ηπειρωτική Ελλάδα, ανοίγει τις πόρτες του «Κοινοβουλίου» του στο μέλλον μιας μαχόμενης χώρας, μιας χώρας που μπορεί ακόμη να τα καταφέρει αν διαβάσει και τα υπόλοιπα κεφάλαια, που βρίσκονται εκτός… διδακτέας ύλης.

Τα όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου από τον Πέτρο Πετρόπουλο

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1), ανέφερε ότι το όμορφο θεατρικό ταξίδι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στη δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο συνεχίζεται με αξιόλογες παραστάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Μάιο.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, διότι οι παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα έχουν μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό όχι μόνο της πόλης και του νομού μας, αλλά και των γύρω περιοχών. Αυτό είναι δείγμα της εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που καταβάλλει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Θοδωρής Γκόνης, ο οποίος απουσιάζει στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σκιαδαρέση για την παρουσία του στην Καβάλα. Είναι χαρά μας η συνεργασία με καταξιωμένους στην κοινωνία ανθρώπους που εισπράττουν την αγάπη του κόσμου», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Πετρόπουλος.

Οι δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού Γεράσιμου Σκιαδαρέση

Από την πλευρά του ο δημοφιλής ηθοποιός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, μιλώντας αρχικά για το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το χαρακτήρισε «διαμαντάκι», επισημαίνοντας ότι σε άλλες περιοχές της χώρας, αντίστοιχα θέατρα, είναι εγκαταλελειμμένα. Δήλωσε δε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση κι ανέφερε ότι οι Καβαλιώτες θα πρέπει να είναι περήφανοι για τον τρόπο που λειτουργεί το δημοτικό τους θέατρο. Αφού ευχαρίστησε τον δήμο Καβάλας, εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτήν την συνεργασία. Μιλώντας για το έργο είπε ότι αυτό απευθύνεται και σε μαθητές, καθώς είναι πιθανόν αργότερα να παρουσιαστεί και σε σχολεία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα όσοι το παρακολουθήσουν να προβληματιστούν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο, βοηθά όμως να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω. Συμπλήρωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ένα πάντρεμα πολιτικού και λογοτεχνικού λόγου. Να σημειωθεί ότι το έργο θα παρουσιαστεί στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή στις 27 Μαρτίου.

Συντελεστές – Τιμές εισιτηρίων

Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Ερμηνεία: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Μαζί του οι: Παύλος Λουτσίδης, Ελένη Θεοχάρη, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Τσούμπαρης, Τάσος Κονταράτος (διπλή διανομή)

Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περού

Σχεδιασμός φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης

Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Σκίτσο: Ιουλία Μακρή, γραφιστική επιμέλεια αρχικής αφίσας: Γιάννης Στιβανάκης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Το κείμενο του βραβευμένου έργου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κριτική».

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό – ανέργων

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...