Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Καβάλας στον Εβραίο Καβαλιώτη Φίκο Μεβοράχ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θ. Μουριάδης έκανε την παρακάτω συγχαρητήρια δήλωση για τη διάκριση του Εβραίου Καβαλιώτη, Φίκο Μεβοράχ

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Καβάλα και τον Φίκο Μεβοράχ το γεγονός ότι το συγγραφικό του πόνημα “Οι Εβραίοι στη Μέκκα του καπνού”, εντάχθηκε στη λίστα των υποψηφίων βιβλίων για βράβευση από την Επιτροπή για τα Ετήσια Βραβεία Λογοτεχνίας που συνέστησε πρόσφατως η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η συγκεκριμένη διάκριση θα επιτρέψει στην ιστορία των Εβραίων της Καβάλας να γίνει περισσότερο γνωστή στην Ελληνική Επικράτεια, ενώ παράλληλα θα φωτίσει σημαντικές στιγμές της πατρίδας μας που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα.

Η Καβάλα πρωτοστάτησε σε όσους αγώνες έδωσε το έθνος μας για να ορθοποδήσει και πλήρωσε βαρύ τίμημα υπερασπιζόμενη τις αξίες της Ειρήνης και της Ελευθερίας.

Οι θυσίες των προγόνων μας και εν προκειμένω των Εβραίων της Καβάλας, δεν πρέπει να περάσουν στη λήθη.

Αφού συγχαρώ τον Φίκο Μεβοράχ για την εξαιρετική συγγραφική αποτύπωση του ένδοξου παρελθόντος της Καβάλας, εύχομαι η λογοτεχνική του παρακαταθήκη να κατακτήσει τη μεγαλύτερη κορυφή στον χώρο των ελληνικών γραμμάτων”.

spot_img

Διαφημίσεις