Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Συγκινητική η εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Ακολούθησε μας

14 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού… Η εικόνα του μαθητή μπροστά στο μουσείο προσφυγικού Ελληνισμού να ανάβει το κεράκι του, αποδεικνύει πως τα παιδιά μας, σέβονται και μαθαίνουν την ιστορία του Έθνους μας αποτίνοντας φόρο τιμής για τις ψυχές των χιλιάδων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από την Μικρασιατική γη…
Τα μέλη του συλλόγου Ρωμανός ο Μελωδός θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους απέναντι σε όλους εσάς που το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019 κατεβήκατε με τη λαμπάδα σας στην παραλία της Καβάλας ως πράξη σεβασμού και τιμής απέναντι στους προγόνους μας!
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΕΟΧΩΡΙΤΟΥ

Το χρονικό της εκδήλωσης

Η εκδήλωση μνήμης, πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Καβάλας το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 7.30’ το απόγευμα, για να τιμηθούν οι ψυχές των χιλιάδων Ελλήνων και Αρμενίων που σφαγιάστηκαν στην καταστροφή της Σμύρνης.

Διοργανωτές ήταν ο Σύλλογος «Ρωμανός ο Μελωδός» και η Σοφία Νεοχωρίτου. Συμμετείχαν ο δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ με τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και άλλων σχολείων, μέλη των προσφυγικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δάτου και αρκετοί πολίτες.

Το «ραντεβού» δόθηκε στην παραλία της Καβάλας, απ’ όπου οι συγκεντρωθέντες κρατώντας ένα κερί ή μια λαμπάδα και τραγουδώντας κατευθύνθηκαν από την οδό Κουντουριώτου προς στις Καμάρες και προς το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, όπου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η αναπαράσταση της άφιξης των προσφύγων από τη Μικρά Ασία στο ίδιο σημείο στο οποίο κατέπλευσαν τα καΐκια γεμάτα πρόσφυγες από τα μικρασιατικά παράλια, ή τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα