Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

«ΜουσικοΜαγειρέματα»: Όταν το φαγητό κάνει παρέα με τις νότες

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το φαγητό είναι αξία που εμπνέει μικρούς και μεγάλους αποτελώντας συντροφιά και αποκούμπι, ευχάριστη, πληθωρική νότα στις οικογενειακές και φιλικές μαζώξεις, καθημερινή συνήθεια αλλά και μορφή τέχνης -όπως συχνά λέγεται στους γαστρονομικούς κύκλους- γιατί εμπνέει με πολλούς τρόπους.

Με μια πιο ρομαντική διάθεση, το φαγητό μπορεί να αποτελέσει και πηγή έμπνευσης, όταν κάνει παρέα όχι με κουτάλες, κατσαρόλες και τηγάνια αλλά με τις νότες του πενταγράμμου.

Ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμισιανών παρουσίασε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη, τη μουσικοχορευτική παράσταση: «ΜουσικοΜαγειρέματα».

Στην παράσταση, ακούσθηκαν ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια που εμπεριέχουν στους στίχους τους, τρόφιμα και φαγητά από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όπου οι συνθέτες και οι στιχουργοί της εποχής εκείνης, τα χρησιμοποιούσαν πότε με σκωπτική διάθεση, πότε για να περιγράψουν τα κάλλη κάποιας γυναίκας και πότε γιατί ήθελαν απλά να καταγράψουν την καθημερινότητα, τα ήθη και τα έθιμα τους.

Τραγούδια με «μυρωδιές» από την ελληνική κουζίνα και συνταγές μαγειρικής «βγαλμένες» μέσα από ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι χορωδίες:

  • του Πολιτιστικού Αιμοδοτικού Συλλόγου Αμισιανών και
  • του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου «ΑΜΦΙΩΝ»
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το μουσικό σύνολο του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου «ΑΜΦΙΩΝ», πλαισίωσε μουσικά την παράσταση. Η διδασκαλία του μουσικού συνόλου και των χορωδιών, καθώς και η επιλογή των τραγουδιών έγιναν από τον Μανώλη Παργεντάκη

Το παιδικό και εφηβικό χορευτικό του Πολιτιστικού Αιμοδοτικού Συλλόγου Αμισιανών και το χορευτικό ενηλίκων του Πολιτιστικού Μικρασιατικού και Ποντιακού Συλλόγου Χρυσοκάστρου, με χοροδιδάσκαλο την κυρία Κατερίνα Βασιλείου, χόρεψαν κάποια από τα τραγούδια της παράστασης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, στην είσοδο του αμφιθεάτρου, η Σχολή Μαγειρικής «La Maison de Gourmet», προσέφερε ένα γλύκισμα δικής της παρασκευής, για το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση.

Από το μουσικό σύνολο του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου «ΑΜΦΙΩΝ», έλαβαν μέρος στην παράσταση:

Μανώλης Παργεντάκης: μπουζούκι, λαούτο, μπουλγκαρί

Στέισυ Χίντρι: κρουστά

Σταυρούλα Κάρουστα: κρουστά

Πέτρος Φιτνέογλου: μπουζούκι

Χριστόδουλος Θεοφιλίδης: λαούτο

Κώστας Κουφουδάκης: κρητική λύρα

Βασίλης Νικολάου: κιθάρα

Λάζαρος Σιδηρόπουλος: κιθάρα

Βασίλης Χρυσοχοϊδης: κιθάρα

Ανδρέας Απατάγγελος: κιθάρα

spot_img

Διαφημίσεις