Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ελεύθερη Δανειστική Βιβλιοθήκη Ποδοχωρίου: 1η Ιουλίου περιμένει τους επισκέπτες της

Ακολούθησε μας

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε μετά από πρόταση του γιατρού Αργύρη Αργυρίου, ο οποίος μας μετέφερε την ιδέα από ανάλογες δράσεις φορέων και δήμων στη Ελλάδα.

Η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει στο Μαργαρίτα Patisserie, οι ιδιοκτήτες του οποίου δέχτηκαν, με μεγάλη χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη, να μας διαθέσουν χώρο για την τοποθέτηση των βιβλίων.

Η ιδέα είναι απλή και βασίζεται στον εθελοντισμό.

Ένας αριθμός βιβλίων τοποθετείται στην βιβλιοθήκη- εμείς θα ξεκινήσουμε με 40 περίπου βιβλία- και μπορεί όποιος θέλει, χωρίς καμιά υποχρέωση, να δανειστεί ένα βιβλίο της αρεσκείας του και αφού το διαβάσει να το επιστρέψει πάλι στην θέση του.

Η μόνη “υποχρέωση” που θα έχει κατά την επιστροφή του βιβλίου, είναι να φέρει ένα ή και περισσότερα δικά του βιβλία, ώστε να εμπλουτίζεται η βιβλιοθήκη με νέους τίτλους.

Φυσικά θα χαρούμε με οποιαδήποτε προσφορά βιβλίων από όποιον το επιθυμεί.Τα βιβλία μπορούν να τοποθετούνται απευθείας στον χώρο ή να έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας.

Θα ξεκινήσουμε με δύο συλλογές, η μία θα είναι ενηλίκων και η άλλη παιδική-εφηβική. Για την καλύτερη λειτουργία της βιβλιοθήκης θα υπάρχει στον χώρο ένα έντυπο με τους όρους χρήσης. Η ευθύνη για την λειτουργία της θα ανήκει σε όσους την χρησιμοποιούν.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε την Βασιλική-Κούλα Ψωμαδέλη που εγκαινίασε την βιβλιοθήκη, χαρίζοντας 18 βιβλία. Ελπίζουμε να αγκαλιαστεί η ιδέα από περισσότερους, τόσο από αναγνώστες όσο και από δωρητές.

Καλές αναγνώσεις!

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα