Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δημήτρης Παπαχριστόπουλος: «Στόχος μας να πάμε ψηλά τον Σύλλογο Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «Οι Φίλιπποι»

Ημέρα:

Κάλεσμα σε όλους τους καβαλιώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη, να προσεγγίσουν και να εγγραφούν στον Σύλλογο Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «Οι Φίλιπποι», απευθύνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Παπαχριστόπουλος.

Ο ιστορικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 1974 και έχει την έδρα του στην οδό Ναυάρχου Κουντουριώτη 13, απέναντι από την πύλη του Ο.Λ.Θ. Κύριος σκοπός του είναι να προβάλλει όλες τις πολιτιστικές δράσεις της Π.Ε. Καβάλας κι όχι μόνο στην συμπρωτεύουσα.

«Δεν είναι γνωστός ακόμη ο σύλλογος μας ευρύτερα, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα μας μάθουν οι συντοπίτες μας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και μάλιστα πολύ σύντομα. Σε επίπεδο Θεσσαλονίκης βέβαια είμαστε περισσότερο γνωστοί, καθώς είναι πιο εύκολο κάποιος να μας βρει και να μοιραστούμε κοινά βιώματα από τον τόπο καταγωγής μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Θέλουμε να αγκαλιάσουμε τους καβαλιώτες από όλη την Π.Ε. Καβάλας που σήμερα ζουν στην Θεσσαλονίκη…» 

Ο Δημήτρης Παπαχριστόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Καβάλα, η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά για αυτόν σημαίνει παιδεία και πολιτισμός.

«Δεν βρίσκει εύκολα κανείς τέτοιες ηλικίες, σαν την δική μου, σε διοίκηση συλλόγων. Η Καβάλα για εμένα σημαίνει παιδεία και πολιτισμός πρώτιστα, ενώ έχει πολλές πολιτιστικές δράσεις και μεγάλη ιστορία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας έφυγαν από την Καβάλα, για πολλούς και διάφορους λόγους, για να ζήσουν στην Θεσσαλονίκη όπου και δραστηριοποιήθηκαν. Όμως τώρα, επειδή μίκρυναν και οι αποστάσεις, πολλοί επισκέπτονται πολύ συχνά τον τόπο καταγωγής τους. Αυτούς λοιπόν τους συμπολίτες μας καλούμε να μας συναντήσουν, για να μοιραστούμε τα κοινά μας βιώματα. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε τους καβαλιώτες από όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας που σήμερα ζουν στην Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλιπποι».

Αυξητικές τάσεις στις εγγραφές νέων μελών

Ο κ. Παπαχριστόπουλος, ανέλαβε τα ηνία του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «Οι Φίλιπποι» τον περασμένο Μάιο, περίοδο κατά την οποία τα μέλη του ανέρχονταν στα 250.

«Από την ημέρα που ανέλαβα και μετά υπάρχουν αυξητικές τάσεις, όσον αφορά την εγγραφή νέων μελών σε ποσοστό 10%. Αυτό είναι ευχάριστο, καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθεια μας. Σκοπεύουμε να κάνουμε εκδηλώσεις ακόμη και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέπτονται πολλά κρουαζιερόπλοια κι ίσως από εκεί μπορέσουμε να δώσουμε την προβολή που χρειάζεται η περιφερειακή ενότητα Καβάλας», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «Οι Φίλιπποι» θα μετέχει στην  παρουσίαση του λευκώματος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου, ενώ τον Δεκέμβριο θα γίνει παρουσίαση του και στην Θεσσαλονίκη.

«Εκτός από την συμμετοχή μας στην παρουσίαση του λευκώματος του Λ.Ε.Κ., προετοιμαζόμαστε και για άλλες δράσεις, σε πολλούς τομείς, που θα οργανώσουμε στο μέλλον», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Στόχος μας να πάμε ψηλά τον σύλλογο μας»

«Επιδιώκουμε την συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας στον Σύλλογό μας, ο οποίος πρέπει να τονίσω ότι προσφέρει δωρεάν εγγραφή στους καβαλιώτες φοιτητές που περνάνε κάθε χρόνο στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης κι ειδικά για όσους συνεχίσουν να ζουν στην συμπρωτεύουσα. Καλούμε όλους τους καβαλιώτες να πλαισιώσουν το Σύλλογο, ο οποίος διαθέτει τμήματα χορευτικά, εντευκτήριο και βιβλιοθήκη. Άντεξε στην κρίση, που δυστυχώς επηρέασε πολλούς συλλόγους και συνεχίζει να δραστηριοποιείται κανονικά. Στόχος μας είναι να πάμε ψηλά το σύλλογο «Οι Φίλιπποι». Θα δώσουμε τον καλύτερο μας ευατό να μας μλάθει ο κόσμος και να βοηθήσουμε στην προβολή της περιφερειακής ενότητας Καβάλας», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Δημήτρης Παπαχριστόπουλος.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών...

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης...

Συνάντηση εργασίας του Θ. Μαρκόπουλου με την Έλενα Σώκου

Επίσκεψη και στην συνέχεια συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη...

Χωρίς σύστημα κλιματισμού το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Με αναστολή λειτουργίας των γραφείων των δικαστικών υπαλλήλων από...

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Παρατηρείται για...

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με Έκτακτο...

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην...