Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Έκθεση κολάζ της εικαστικού – ποιήτριας Ελίνας Τραϊφόρου

Ακολούθησε μας

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του να φέρει κοντά στο κοινό νέους Καβαλιώτες δημιουργούς, παρουσιάζει την ατομική έκθεση κολάζ της εικαστικού – ποιήτριας Ελίνας Τραϊφόρου με τίτλο «Απορροφώντας τη Θέα». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00, στην Οικία Μοχάμετ Άλι, στην Καβάλα.

Η έκδοση του τελευταίου βιβλίου της Ελίνας Τραϊφόρου “Διττή Όψη” όπου συνδυάζεται η εικόνα με το λόγο, έδωσε το έναυσμα στην καλλιτέχνιδα να αφοσιωθεί στην εικόνα μέσα από την ενυπάρχουσα ποιητική δυναμική της τεχνικής του κολλάζ όπου συνενώνονται ετερόκλητα στοιχεία. Τα έργα της έκθεσης “Απορροφώντας τη Θέα’’ αποτελούν μείγμα φωτογραφίας και ζωγραφικών στοιχείων με υλικό το χαρτί, κεντρικό άξονα τον άνθρωπο και την στοχευμένη αποφυγή οπτικών υπερβολών που δημιουργούν δυσδιάκριτα νοήματα στον θεατή. Αντίθετα, επιχειρήθηκε να αποδοθεί μια ιδέα, κατάσταση, ή συναίσθημα με όσο το δυνατόν πιο λιτό, άμεσο τρόπο και με επιπρόσθετες ποιητικές πινελιές στην ονομασία των τίτλων. Οι τίτλοι είναι τις περισσότερες φορές αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της δημιουργίας κατευθύνοντας την οπτική εμπειρία του θεατή με λεκτικές σημάνσεις για να… απορροφήσει τη θέα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης, η δημοσιογράφος της “Καθημερινής’’ κυρία Μαργαρίτα Πουρνάρα θα υποδεχτεί την κυρία Ελίνα Τραϊφόρου, σε μια συζήτηση για το έργο της, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιμαρέτ, στην Καβάλα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στο +30 2510 620 154 – 151 ή στο info@moha.center.

Με εκτίμηση,

Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΟΗΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα