Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ικανοποιητική η προσέλευση στο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Ημέρα:

spot_img

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται το Σάββατο (2/11) το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» που πραγματοποιείται στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας. 

Την Παρασκευή (1/11), πρώτη ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας, η προσέλευση των πολιτών ήταν απόλυτα ικανοποιητική, όπως υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο Δημήτρης Χίζαρης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα Κούρτη».

«Ελπίζουμε να πιάσουμε και σε αυτή την αιμοδοσία μας τον στόχο που έχουμε βάλει και να τιμήσουμε τη μνήμη του μικρού Ευστράτιου Ραφαήλ Μπίνη»

«Παρ’ ότι ο καιρός ήταν λίγο άστατος, δόξα τω Θεώ, προχωρήσαμε κανονικά, είχαμε μια σταθερή ροή, ειδικά μετά τις 10 το πρωί κι ελπίζουμε να πιάσουμε και σε αυτή την αιμοδοσία μας τον στόχο που έχουμε βάλει και να τιμήσουμε τη μνήμη του μικρού Ευστράτιου Ραφαήλ Μπίνη, ενός πραγματικά ήρωα της ζωής, που τον πήρε ο Θεός κοντά του. Ευχαριστούμε τον διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, για την παραχώρηση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών. Είναι ο μοναδικός κρατικός φορέας, ο οποίος βοήθησε την εκδήλωση μας κι αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χίζαρης.

«Αν αιμοδοτούσε 1 στους 8 θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της χώρας μας και δεν θα χρειαζόταν να εισάγουμε αίμα από το εξωτερικό»

«Ευχαριστούμε δημόσια όλους τους αιμοδότες που μας στήριξαν την πρώτη μέρα και τους καλούμε να βρεθούν κοντά μας και το Σάββατο (2/11), δεύτερη ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Θέλουμε κοντά μας και νέους αιμοδότες, διότι έτσι καλύπτουμε την οικογένειά μας και τους γύρω μας. Αν αιμοδοτούσε 1 στους 8 θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της χώρας μας και δεν θα χρειαζόταν να εισάγουμε αίμα από το εξωτερικό», επισήμανε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ενήμερο» ο κ. Χίζαρης.

Άριστη συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα Κούρτη», στάθηκε ιδιαίτερα και στη συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, υπογραμμίζοντας: «Υπάρχει μια άριστη συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας, από τη διευθύντρια μέχρι και τους υπαλλήλους, όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο και συνεισφέρουν με το 110% των δυνατοτήτων τους στην προσπάθειά μας και πάντοτε σε κάθε αιμοδοσία είναι δίπλα μας».

«Συνήθως συγκεντρώνουμε 170 με 180 μονάδες αίματος σε κάθε διήμερο. Τα παλιότερα χρόνια που οι εξετάσεις ήταν λιγότερες υπερβαίναμε τις 200»

Όσον αφορά τον στόχο που έχει θέσει ο Σύλλογος, η αιμοδοσία αυτή να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής, ο κ. Χίζαρης απάντησε: «Συνήθως συγκεντρώνουμε 170 με 180 μονάδες αίματος σε κάθε διήμερο. Τα παλιότερα χρόνια που οι εξετάσεις ήταν λιγότερες υπερβαίναμε τις 200. Ελπίζω φέτος να προσεγγίσουμε αυτό το νούμερο. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις συνεργαζόμενες ομάδες, οι οποίες με την προσφορά τους μας βοηθούν ιδιαίτερα».

Από κοινού αιμοδοσία με τον σύλλογο αιμοδοτών του Επιμελητηρίου το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία η έλλειψη αίματος είναι τεράστια

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι το πρόβλημα με την έλλειψη μονάδων αίματος, ο κ. Χίζαρης απάντησε: «Αρκεί να σκεφθούμε ότι το ειδικά το καλοκαίρι το πρόβλημα γίνεται εντονότατο. Για αυτό σε συνεργασία με τον δεύτερο μεγαλύτερο σύλλογο αιμοδοσίας, αυτόν του Επιμελητηρίου, θα κάνουμε το καλοκαίρι από κοινού μια μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία, το διάστημα που το νοσοκομείο έχει μεγάλη ανάγκη, δηλαδή τελευταία εβδομάδα Ιουλίου με πρώτη εβδομάδα Αυγούστου, διότι πραγματικά ξεμένει το νοσοκομείο μας».

«Θα πρέπει να οργανωθούμε κάτω από έναν μεγάλο σύλλογο…»

Σε σχέση με το αν η Π.Ε. Καβάλας είναι καλύτερα από άλλες περιοχές όσον αφορά την επάρκεια σε αίμα, ο κ. Χίζαρης απάντησε: «Ναι, αλλά θα πρέπει να οργανωθούμε κάτω από έναν μεγάλο σύλλογο. Να πάμε στη γειτονική Ξάνθη για παράδειγμα όπου υπάρχει ένας σύλλογος και δεκάδες ομάδες που είναι συνεργαζόμενες με αυτόν. Σε εμάς υπάρχει διάσπαση. Μακάρι να δίνει πάντως αίμα κάποιος για τον σύλλογο και να καλύπτεται μέσω αυτού. Φυσικά αν δεν μπορεί κάποιος να βρεθεί στο διήμερό μας για να αιμοδοτήσει, μπορεί να το κάνει τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο και να καταθέσει αίμα στο όνομα του συλλόγου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...