Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυξημένη η προσέλευση στο 58ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Ημέρα:

spot_img

Με αυξημένη προσέλευση άρχισε το πρωί της Παρασκευής (10/11) το 58ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη», το οποίο συνεχίζεται και το Σάββατο (11/11), στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.

Οι εθελοντές αιμοδότες που θα θελήσουν να αιμοδοτήσουν, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Α.Μ.Κ.Α. και την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς και να είναι από 18 μέχρι και 63 ετών.

Γ. Βασιλειάδης: «Στόχος μας να ξεπερνάμε κάθε φορά τους ασκούς της προηγούμενης αιμοδοσίας»

«Αισίως συνεχίζουμε με την 58η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας. Το κλίμα είναι ευχάριστο για άλλη μια φορά, ενώ και ο καιρός είναι σύμμαχός μας. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι εθελοντές αιμοδότες, βρέθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών και πιστεύουμε ότι έτσι θα πάει και το Σάββατο, ανάλογα βέβαια και με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Δεχόμαστε τα συγχαρητήρια των αιμοδοτών για την προσπάθεια μας, τους ευχαριστούμε με τη σειρά μας και θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο που με όλη την καρδιά μας βάζουμε για τον συνάνθρωπό μας, να ξεπερνάμε δηλαδή κάθε φορά τους ασκούς της προηγούμενης αιμοδοσίας, για να βοηθάμε όλους τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη», Γιώργος Βασιλειάδης.

Τον δικό τους παλμό δίνουν οι συνεργαζόμενες με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ομάδες – Αυξάνει ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Όπως αναφέραμε στην αρχή του ρεπορτάζ, την πρώτη ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας η προσέλευση ήταν μεγάλη, ενώ, όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης, παλμό στην όλη προσπάθεια, έδωσαν και οι 12 συνεργαζόμενες ομάδες με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών. Επίσης, αυξάνουν με τον καιρό και τα νέα μέλη εθελοντών δοτών μυελού των οστών, καθώς από τον Σύλλογο «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη» γίνεται ενημέρωση, όσων προσέρχονται για αιμοδοσία κι όπως ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης, ο αριθμός όσων μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, είναι πολύ ικανοποιητικός.

Στις 160 με 180 ανέρχονται κατά μέσο όρο οι μονάδες αίματος που συγκεντρώνονται σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία

Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συνεργασία με τον Σύλλογο, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και ειδικά το Τμήμα Αιμοδοσίας, καθώς επίσης και τον διοικητή της 20ηςτεθωρακισμένης μεραρχίας, υποστράτηγο, Σ. Ρώσση, για την παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις εκτιμήσεις του για το σύνολο των μονάδων αίματος που θα συγκεντρωθούν στη διάρκεια του διημέρου εθελοντικής αιμοδοσίας, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι που διεξάγεται η εθελοντική αιμοδοσία, είναι πολύ λίγος. Γι’ αυτό λέμε ότι όποιος θέλει να αιμοδοτήσει, μπορεί να το κάνει τις υπόλοιπες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, λέγοντας ότι αιμοδοτεί για τον Σύλλογο μας. Γενικότερα ο μέσος όρος που συγκεντρώνουμε στις αιμοληψίες, πάντα με ασφάλεια για τους αιμοδότες μας, είναι 160 με 180 μονάδες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...