Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασιλόπιτα και απολογισμός του σωματείου «Ο Άγιος Νέστωρ»

Ημέρα:

spot_img

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23-1-2017 με επιτυχία η εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ. Το πρόγραμμα προέβλεπε Γενική Συνέλευση, κοπή βασιλόπιττας και εκλογές.Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κα Νίκη Ανέστη ξεκίνησε ευχόμενη καλή χρονιά σε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη και προχώρησε παρουσιάζοντας τον Απολογισμό δράσεων της περασμένης χρονιάς. Ακολούθησε η Ταμίας Κα Τουλατζή που παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του Σωματείου για το 2016.

Στο σημείο αυτό προσήλθε στην αίθουσα η Δήμαρχος Καβάλας και Επίτιμο Μέλος του Σωματείου, Κα Δήμητρα Τσανάκα, και η Πρόεδρος παρουσία της έκοψε την βασιλόπιτα ευχόμενη πάντα επιτυχίες στις δράσεις του Σωματείου και υγεία, ευτυχία στα μέλη του, στη δε Δήμαρχο πάντα επιτυχίες στο τιμόνι του Δήμου για το καλό των πολιτών του. Κόβοντας το κομμάτι της πόλης η Δήμαρχος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλες τις παρευρισκόμενες κυρίες. Στη μεγάλη βασιλόπιτα το νόμισμα βρέθηκε ανάμεσα στο κομμάτι της Προέδρου και αυτό του Σωματείου και τυχερή του απογευματινού στα πιττάκια ήταν το μέλος Κα Σωτηρία Σαββοπούλου.

Χορηγός της εκδήλωσης ακόμη μία φορά ήταν η Αρτοποιεία ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διενέργεια των εκλογών. Στην εφορευτική επιτροπή εκλέχθηκε Πρόεδρος η νομική Σύμβουλος και Μέλος του Σωματείου Κα Λυδία Αναστασιάδου και μέλη οι κυρίες Βασιλική Γαμβρέλλη και Ξανθούλα Γρηγοριάδου.

Αποχωρώντας τα μέλη ευχαρίστησαν τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου για το πολύ όμορφο και με οικογενειακό χαρακτήρα απογευματινό και τις ευχήθηκαν πολλές και ακόμη πιο μεγάλες δράσεις στη νέα θητεία τους.

ΠΝΟΗ1Ο Απολογισμός δράσεων της περασμένης χρονιάς που παρουσίασε η Κα Ανέστη

«Αγαπητά μέλη καλησπέρα σας, καλή χρονιά και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα του Σωματείου από τον Ιανουάριο 2016- 31/12/2016.

Ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες για την πιστοποίηση του Σωματείου ως φορέα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την έκδοση της αρ. Δ23/1125/71/22-1-2016 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΦΕΚ Β ΄, φύλλο 210/5-2-2016.

Υποτροφίες Φιλομένης Σκούρση: Από τον Ιαν. μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016 ενισχύσαμε οικονομικά δέκα (10) καβαλιώτες φοιτητές. Η Υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ το χρόνο για τον καθένα.

Τοπικά συνεχίζουμε προσπαθούμε να έχουμε συνεργασία με όλα τα Γενικά Λύκεια της πόλης μας αλλά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το 1ο Λύκειο γιατί πάντα μόνο αυτό ανταποκρίνεται και μας προτείνει ονόματα για να επιλεγούν νέοι υπότροφοι του Σωματείου, το Σύλλογο ΠΝΟΗ, το Δήμο Καβάλας, τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου, τη ΒΙΑ ΣΤΟΠ.

Στείλαμε στις φυλακές Κομοτηνής για την βελτίωση των γευμάτων του 15αύγουστου 2016, εξασφαλίζοντας πολύ καλή τιμή από την εταιρεία ΚΡΕΚΑ, η οποία και τα παρέδωσε στην Κομοτηνή. Έτσι μέσα από τις δράσεις μας συνεχίζουμε και ενισχύουμε και την τοπική οικονομία. Κατά τα Χριστούγεννα και σε επικοινωνία που είχαμε με τις φυλακές μας ζητήθηκε να αγοράσουμε είδη προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας καθώς δεν τους είχε σταλεί ούτε ένα ευρώ για τα παραπάνω, ενώ είχαν υπερεπάρκεια σε τρόφιμα. Η ετήσια υποστήριξη είναι συνολικής αξίας 1.003 Ευρώ Πήραμε ευχαριστήριες επιστολές από το Διευθυντή των φυλακών.

Επιθυμώντας να συμβάλλουμε ακόμη πιο ενεργά στα κοινωνικά πράγματα της πόλης μας, από τον Ιούνιο του 2015 υπογράψαμε το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας της κοινωνικής σύμπραξης Π.Ε. Καβάλας/Θάσου «Συν-Πράττοντας για όλους» με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Καβάλας και μετά από πρόταση της Δημάρχου. Η συνεργασία αυτή αφορά στην υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Δράσεις επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συδρομής στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/ Θάσου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Ι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.). Υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή , μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή /και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. Το πρόγραμμα έτρεξε μέσα στο 2016 και συνεχίζει και το 2017. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 8 διανομές και τώρα θα γίνει η 9η.

Και κατά το 2016 συνεχίσαμε την ενεργή συμμετοχή μας στη διασυλλογική κίνηση για την υποστήριξη των διερχόμενων από την πόλη μας προσφύγων μέχρι τον Μάρτιο του 2016 καθώς και εκείνων που για 10 μήνες παρέμειναν στην πόλη μας.

Την 13η Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχαμε στην δράση Wheeling2help. Vol 2. Kavala. Ήταν πρωτοβουλία μια ομάδας νέων οι οποίοι ποδηλατώντας από την Κων/πολη μέχρι το Ρέθυμνο πραγματοποίησαν σε 20 πόλεις ισάριθμες εκδηλώσεις με σκοπό την συγκέντρωση 100 αναπηρικών αμαξιδίων τα οποία πρόσφεραν στους κατά τόπους Συλλόγους ΑΜΕΑ. Η εκδήλωση στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία. Εμείς αναλάβαμε να οργανώσουμε το κομμάτι δημιουργικής απασχόλησης ανηλίκων και το Σωματείο μας απασχόλησε τα παιδιά με τις δράσεις «ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ» καθώς και την κατασκευή βραχιολιών με χάντρες.

Την 27η Οκτωβρίου 2016, ημέρα που τιμάται ο Άγιος Νέστορας του οποίου το όνομα φέρει το Σωματείο μας, πραγματοποιήσαμε λειτουργία- αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου. Μετά προσφέραμε καφέ σε όλες τις κυρίες που παραβρέθηκαν. Την εκδήλωση αυτή την πραγματοποιούμε πλέον κάθε χρόνο.

Την 21/11/16 πραγματοποιήσαμε μαζί με το Σύλλογο ΠΝΟΗ εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού. Μια εκδήλωση με διαφορετική μορφή γιατί έγινε μέσα στο 7ο Δημ. Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά με την υπέροχη συμμετοχή των παιδιών, που όπως πάντα μας εκπλήσσουν για την ωριμότητα που παρουσιάζουν.

Την 27η Δεκεμβρίου του 2016 καλέσαμε τους υποτρόφους του Σωματείου στα γραφεία μας και   τους προσφέραμε καφέ. Κυρίως όμως τους γνωρίσαμε από κοντά και αντίστοιχα και εκείνοι

γνώρισαν τις Κυρίες του Δ.Σ.

Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς αποφασίσαμε και:

Α) αγοράσαμε 200 εισιτήρια ποδοσφαιρικού αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό μεταξύ των ομάδων των παλαιμάχων του ΑΟΚ- του Δικηγορικού Συλλόγου- των Δημοσιογράφων , προκειμένου να υποστηριχθεί η αποκατάσταση της υγείας της 10χρονης Μαρίας Γούναρη. Μετά από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο το καλοκαίρι του 2015 βρισκόταν για 1 ολόκληρο χρόνο στο κέντρο αποκατάστασης Animus στη Λάρισα. Εδώ και μισό χρόνο η μικρή επέστρεψε και συνεχίζεται η προσπάθεια από την οικογένειά της για την βελτίωση της υγείας της και

Β) υποστηρίξαμε με τρόφιμα αξίας 300Ε το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» που τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Και ενώ είχαμε ετοιμαστεί να το επισκεφθούμε μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω εκτάκτων προβλημάτων την επίσκεψή μας αυτή την πραγματοποιήσαμε στις 5/1/17. Αγοράσαμε τυρί από την εταιρία ΜΑΡΤΟΣ σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή(ειδική προσφορά για το Σωματείο μας), λάδια, σάλτσες και ζυμαρικά από το SM ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. το οποίο με την σειρά του μας πρόσφερε και μια ποσότητα απορρυπαντικών. Ευχαριστήσαμε ιδιαίτερα και τις δύο εταιρίες μέσω δελτίου τύπου στα Μ.Μ.Ε.

Δεχθήκαμε όλο τον χρόνο πάρα πολλές προσκλήσεις για εκδηλώσεις στις οποίες ανταποκριθήκαμε με την παρουσία μας.

Προχωρήσαμε σε μια εκτεταμένη ανακαίνιση του διαμερίσματος του 2ου ορόφου. Πλήρες νέο μπάνιο, κουζίνα, ηλεκτρολογικός πίνακας, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων και αρκετές μικροζημιές λόγω πολυετούς χρήσης. Έτσι έχουν ανακαινισθεί πια όλα τα διαμερίσματα ιδιοκτησίας του Σωματείου.

Επειδή υπάρχουν και 10 νέα μέλη στη Γ.Σ. κυρίες μου κατ΄ αρχήν σας καλωσορίζουμε και στη συνέχεια σας ενημερώνουμε για την ακίνητη περιουσία του Σωματείου που είναι: τρία διαμερίσματα (2 στον 2Ο όροφο και 1 στον 4ο), ένα κατάστημα που ενοικιάζουμε (στην MIGATO) και το γραφείο μας (επίσης στον 4ο όροφο). Η ακίνητη περιουσία του Σωματείου οφείλεται στη μεγάλη δωρεά που έκανε η αείμνηστη Φιλομένη Σκούρση με διαθήκη το 1945.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όπως παντού έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση έτσι και εμείς προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε τα ενοίκια από τα ακίνητα του Σωματείου μας, για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στο έργο μας. Μάλιστα η βαριά φορολογία που έχουμε τα πέντε τελευταία χρόνια, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Για το 2016 θα είναι μικρότερη διότι θα μπουν στην φορολογική δήλωση οι δαπάνες για την ανακαίνιση του διαμερίσματος του 2ου ορόφου.

Για την ετήσια συνδρομή: Η ετήσια συνδρομή αν και είναι χαμηλή δεν σκεφτόμαστε καθόλου να την αυξήσουμε, είναι ευπρόσδεκτη όμως η οποιαδήποτε χορηγία και δωρεά από εσάς, τους φίλους σας ή τους συγγενείς σας προς το Σωματείο και αυτό θα ήταν ανακούφιση για το Δ.Σ. διότι δεν απαλλασσόμαστε πια από την Εφορία και το ποσό όπως σας προείπα εδώ και 5 χρόνια είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Ευχαριστούμε την Αρτοποιία Φελλαχίδη γιατί εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει τα κεράσματά μας σε κάθε εκδήλωσή μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις κυρίες της Εξελεγκτικής Επιτροπής Τσακαλούδη Μάγδα, Ράπτη

Αδελαίδα και Σαββοπούλου Νένη, γιατί και πάλι είχαμε άψογη συνεργασία και επιπλέον που έβαλαν και πάλι υποψηφιότητα για την νέα τριετία.

Προσπαθήσαμε όλο το 2016 για την καλύτερη λειτουργία του Σωματείου μας.

Προσωπικά ευχαριστώ όλες τις κυρίες του Δ.Σ. για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της τριετούς θητείας μας.

Σας ευχαριστώ

ΝΙΚΗ ΑΝΕΣΤΗ»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...