Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση στον κ. Μητσοτάκη για τις φοροαπαλλαγές στην οικοδομή!!!

Ημέρα:

spot_img

του Γιώργου Δημητρακάκη

Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ, ακούω, διαβάζω, για τις φοροαπαλλαγές στην οικοδομή και κάθε είδους απαλλαγή, για το συμφέρον ορισμένων -κατά την ταπεινή μου γνώμη- και για ψηφοθηρικούς λόγους μελλοντικά, μετά την φοροκαταιγίδα της προηγούμενης κυβέρνησης!!

Πως θα χτιστεί η Ελλάδα αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ, τη στιγμή που δε γνωρίζει πιστεύω η πλειοψηφία του λαού, πως λειτουργεί η «λαϊκή αγορά του πεζοδρομίου» και πως χτίζεται ένα οικοδόμημα; Μην τα περιμένουμε όλα από τα αρμόδια όργανα και μάλιστα τη στιγμή που οργιάζει η φοροδιαφυγή και η εξαπάτηση. Σε ποιον πολίτη δεν άφησαν την στάμπα τους οι απατεώνες επαγγελματίες που καιροφυλακτούν για να χτυπήσουν τον κάθε στόχο τους; Αυτά είναι επακόλουθα μετά τις πολιτικές απάτες, αυτές είναι οι συνέπειες της «πολιτικής παιδείας» του τόπου, αυτά είναι τα επακόλουθα μετά τον καταιγισμό των χωρίς τιμωρία σκανδάλων εκατομμυρίων, που αφήνονται στο τέλος ατιμώρητοι οι δήθεν κατηγορούμενοι, που άφησαν να αιωρούνται ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο «κλεφτρονείο», όποιος προλάβει, ποιος το καταλαβαίνει; Η φοροδιαφυγή δεν κυνηγιέται μειώνοντας φόρους ή κάνοντας επιλεκτικές συλλήψεις, με το να τιμωρούνται υπερήλικες που πουλάνε τερλίκια, ή αυγά, ή φρούτα του κήπου τους για να συντηρηθούν, χωρίς να εξετάζουμε εάν από πίσω κρύβονται ανυπεράσπιστοι συγγενείς, άρρωστοι, άνεργοι,… που πρέπει αντιμετωπίσουν τρέχοντα έξοδα προς το ζην!!!

Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ να υποθέσω ότι η πολιτική παρέμβαση για άφεση αμαρτιών και διαγραφή ή μείωση χρέους σε εκατομμυριούχους είναι κακούργημα, και κυρίως για τα ποσά που είναι μεγάλα και δεν θα συγκρίνονται με τα τερλίκια της γιαγιάς ή του μικροπωλητή της αγοράς που δεν έδωσε ανάξια λόγου απόδειξη… Λύσεις υπάρχουν για την αντιμετώπιση των απατεώνων. Οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κρίνονται, φορολογούνται ακόμη και στο τελευταίο ευρώ του εισοδήματος τους. Εκεί που γογγύζει ο τόπος είναι από τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά την ασήμαντη μου άποψη. Φυσικά μην ισοπεδώνουμε όλους, υπάρχουν και εξαιρέσεις αξιόλογων επαγγελματιών, ατόμων που μπροστά τους υποκλίνεσαι! Είναι υποχρεωμένο το κράτος να διαφυλάξει τον κάθε πολίτη από τέτοιου είδους υποκείμενα που παρασύρουν με αχαρακτήριστα επίθετα και τους αξιόλογους συναδέλφους τους. Είναι υποχρεωμένοι οι ενάρετοι επαγγελματίες να καταδικάζουν τα παράσιτα –απατεώνες- του κλάδου, διαφορετικά είναι συνένοχοι!!! Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ το παν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι η αναβάθμιση της παιδείας και κατά συνέπεια η παιδεία που παίρνει το παιδί από το σπίτι. Χωρίς παιδεία δεν πάει μπροστά η χώρα μην κοροϊδευόμαστε, τύφλα να έχουν τα μαθήματα που διδάσκονται σήμερα στο σχολείο, εάν δεν ξέρει το παιδί πώς είναι έξω η ζωή, πώς δουλεύει το σύστημα της οικονομίας, των πρώτων βοηθειών, πώς θα ανταπεξέλθει στις εργασίες του σπιτιού, του κήπου του, της αντιμετώπισης των πρωτοβουλιών που θα πάρει για να χτίσει το σπίτι του, το μέλλον του, την οικογένειά του, της απάτης, της αχαλίνωτης κτηνωδίας των απατεώνων που θα τον στήσουν στον τοίχο για χρόνια να περιμένει να ορθοποδήσει οικονομικά, για να αποκατασταθεί οικονομικά ο τόπος και κατά συνέπεια και ο ίδιος!!! Χωρίς εκπαίδευση και κατοχύρωση επαγγελμάτων με αναγνωρισμένα πιστοποιητικά, πώς λειτουργεί ο κάθε επαγγελματίας;

Παλαιά υπήρχαν μαθήματα, σχολές χτιστών, μαραγκών και γενικά ελεύθερων επαγγελμάτων που έπαιρναν και μια παιδεία εκτός από την ειδικότητα. Που είναι σήμερα; Αφήνονται αγράμματα παιδιά και δεν εφαρμόζεται ο νόμος να στείλουν στον εισαγγελέα το γονιό που δεν στέλνει το παιδί του στο γυμνάσιο να πάρει παιδεία, που ο ίδιος είναι ανίκανος να τη δώσει, και όλα αυτά για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ!!! Ο σημερινός στόχος του σχολείου έτσι όπως είναι διαμορφωμένος κατά την ταπεινή μου άποψη και της πολιτικής πάνω στην παιδεία, είναι να μπάσει στο πανεπιστήμιο «κουρσούμια» που δεν ξέρουν ούτε την προπαίδεια, ούτε να γράφουν το όνομά τους, ούτε πώς είναι η ζωή έξω από το σχολείο, τελειώνουν τεχνικά επαγγελματικά λύκεια π.χ. ηλεκτρολόγων και δεν ξέρουν να αλλάζουν μια πρίζα, και όλα αυτά γιατί δεν
υπάρχει υποδομή!!!

Για τη φοροκλοπή, τη φοροδιαφυγή, που είναι πρωτεύον σημείο για τη σημερινή οικονομική κατάσταση, εκτός από την γενική παιδεία που παίρνει το παιδί από το σπίτι, χρειάζονται μαθήματα για τις συνέπειες της των μη ακέραιων υποχρεώσεων του πολίτη προς το κράτος, αρχής γενομένης από το νηπιαγωγείο μέσα από προγράμματα ή μαθήματα με συνεργασία με οικονομολόγους της «πιάτσας», ψυχολόγους, αρμόδιους εκπαιδευτικούς,… και όχι μαθήματα πολιτικής οικονομίας με αόριστο, αόρατο περιεχόμενο πανεπιστημιακού επιπέδου. Θα ελαφρύνετε τον ΦΠΑ στην οικοδομή, ποια ελάφρυνση κ. πρωθυπουργέ όταν γίνονται όργια στην οικοδομή, με το: Να μην υπάρχει έλεγχος έργων στην οικοδομική δραστηριότητα με αυτοψίες αρμόδιων υπαλλήλων, για τα ένσημα που μπορεί να τα «κολλούν» όποτε θέλουν και σε όποιον τους βολεύει, βιβλία παρουσιών εργατών, ωρών εργασίας ακόμη μισθοδοσίας των εργατών και έλεγχος ενσήμων τους, γιατί ίσως γίνεται και εκμετάλλευση από τους εργοδότες τη στιγμή που η ανεργία είναι στα ύψη, τα έσοδα των τεχνιτών, τις υπερτιμολογήσεις, τις υποτιμολογήσεις για να παίρνουν επιδόματα: ανεργίας, κοινωνικό, μειωμένη τιμή πετρελαίου,…, κόβοντας ακόμη και αποδείξεις σε ονοματεπώνυμο άλλου «συνεργάτη τους» ή όσα σκαρφίζονται με το δαιμόνιο μυαλό τους, οτιδήποτε: για την καταστροφή της χώρας, των άνεργων πολιτών, των συνταξιούχων ή των ανθρώπων που δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι!!! Το «μαγαζί» έχει ότι ζητήσεις, σε όποια τιμή το ζητήσεις, αρκεί να συμφέρει τον πάροχο!!! Δίνοντας την άδεια πρέπει να κοστολογούνται αντικειμενικά οι εργατοώρες και να βγαίνει το όλο κόστος εργασίας κάθε είδους, δαπάνες εργατών, υπεύθυνες δηλώσεις για την προσφορά του έργου και συγκρίσεις τιμών από υπηρεσίες, αντικειμένων, μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν, γιατί όχι να μην χτυπούν κάρτα οι εργαζόμενοι στην οικοδομή κάτι ανάλογο με τα POS, γιατί να μην πληρώνονται δια μέσου τραπεζών οι εργαζόμενοι, γιατί να μην γίνονται δια μέσου καρτών -POS – όλες οι συναλλαγές στην οικοδομική δραστηριότητα,… Να ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες όταν αρχίζει και τελειώνει το έργο.
Παρόλα αυτά εύχομαι να πετύχετε το στόχο σας, να είναι κερδισμένοι οι πολίτες που θέλουν να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από ένα κεραμίδι-σπίτι, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά εύχομαι να μην υπάρχει περεταίρω αισχροκέρδεια!!! Ακόμη υπάρχει το «ακατανόητο»: εξαπατούν τον πολίτη δίνοντας τιμή χωρίς το ΦΠΑ, και μετά απαιτεί από τον πολίτη να πληρώσει το ΦΠΑ, ποιος πολίτης θα δεχθεί κάτι τέτοιο, και ποιος πάροχος θα δώσει απόδειξη πάνω από το 5%; Ο πολίτης αγαπητέ πρωθυπουργέ έχει ανάγκη από προστατευτικές νομοθεσίες, από αναβάθμιση της παιδείας, της αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει, ακόμη και στα του οίκου του, της φορολογικής συνείδησης και όχι όταν γίνει το κάθε κακούργημα να νομοθετούνται προστατευτικές ή ποινικές δικλίδες!!

Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ η οικονομία δεν πάει μπροστά με το φιλότιμο του πολίτη, χρειάζεται οργάνωση, χρειάζονται μέτρα νομοθετημένα, γιατί ο Έλληνας ξέρει μόνο τις απαιτήσεις του και όχι τις υποχρεώσεις του, όχι όλοι φυσικά – μην γενικεύουμε την κατάσταση, λόγω παροχής ακατάλληλης παιδείας και γνώσεων πάνω στην οικοδομή. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέει ο λαός: «το πρώτο σπίτι το πουλάς, το δεύτερο το ενοικιάζεις και στο τρίτο κατοικείς»!!! Τα αποτελέσματα της καλής παιδείας φαίνονται μετά από χρόνια, γι’ αυτό και δεν δινόταν πιστεύω μεγάλη έμφαση στην παιδεία, γιατί κοιτάζουμε το σήμερα και όχι το αύριο, πρέπει διαχρονικά η εκπαίδευση να είναι η βαθμιαία ανακάλυψη της άγνοιάς μας!!!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Μαθηματικός- Αντιφίλιπποι

Πρώην Διευθυντής Γυμνασίου – Λυκείου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...