Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όντως συγκαταλέγεται στους καλυτέρους μπασκετμπολίστες του πλανήτη! Ίσως (προσέξτε λέω ίσως) να είναι και ο καλύτερος από όλους! Ναι, αλλά από όλους εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, είναι κατανοητό ότι ούτε ο Θεός είναι, ούτε η Παναγία, ούτε ο Χριστός.

Ένας από αυτούς τους εξαίρετους μάλλον είναι και ο προπονητής της εθνικής ο κ. Σκουρτόπουλος. Βέβαια δεν γνωρίζω και αμφιβάλω αν και το υπόλοιπο τεχνικό τμήμα συμμερίζεται τις ιδέες του ασίσταντ κόουτς. Και τι έκανε στο τέλος μπροστά στο «Βατερλω» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος; Ανέλαβε –λέγεται- ευθύνες!! Σιγά τον πολυέλαιο που λέει και ένα σοφό γνωμικό. Βέβαια αναφέρθηκε και χλιαρά για την διαιτησία και ότι το συμβόλαιο του είναι μέχρι τέλος του χρόνου!!

Φίλε κ. Σκουρτόπουλε δεν αφήνουμε τα αστεία λέω εγώ. Κούνα μαντηλι τόσο εσύ και η ομοσπονδία και ο υπουργός κ. Αυγενάκης θα την βρουν την λύση. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι βοηθοί του δεν φταίνε σε τίποτε!! Ο ίδιος ο κόουτς πιθανόν να νόμιζε ότι μόνο ο Γιάννης έφτανε για να πάρουμε  ακόμη και το χρυσό!! Σε ποιο κινηματογράφο το παίζουν αυτό το έργο να πάω να το δω και εγώ!! Έχω να πάω σε κινηματογράφο από την «Υπολοχαγό Νατάσα» με την εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη (πως λέμε εθνική μπάσκετ…). Πιθανόν γι’ αυτό δεν πολυυπολόγιζε στον αδελφό του Θανάση που έκλαιγε στον πάγκο που δεν τον έβαζε να παίζει!!

Τι να πρωτοπείς για αυτόν τον προπονητή. Πιο πολύ στεναχωρήθηκα για τον κόσμο που πήγε στην άλλη άκρη της γης να δει τα εθνικά μας χρώματα να ανεβαίνουν στο πιο ψηλό σκαλί της παγκόσμιας καταξίωσης. Όμως γελάστηκαν πικράθηκαν όσο ίσως καμία άλλη φορά. Σφίγγω το χέρι των προπονητών των ομάδων των κρατών που αντιμετώπισαν την ομάδα μας για την απλή τακτική με την οποία εξουδετέρωσαν την ανωτερότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μέχρι και 5 φάουλ τον ανάγκασαν να κάνει ενώ όταν αποχωρούσε το Νο 34 της γαλανόλευκης όλο το γήπεδο χειροκροτούσε !!! Όχι βέβαια τον κ. Σκουρτόπουλο έτσι; Οι υπόλοιποι παίκτες βέβαια της Ελλάδας αγωνίστηκαν φιλότιμα, όμως άλλα συστήματα διδάσκονται αυτοί στις ομάδες τους και άλλα τους όρισε να κάνουν ο κόουτς.

Θυμήθηκα κάτι και θα σας το αναφέρω ευθύς αμέσως. Όταν το 1995 η ομάδα κορασίδων έπαιξε στον τελικό στην Κομοτηνή με τον ιστορικό Γ.Α.Σ. ο κόουτς του Αστέρα είχε ένα σοβαρό κώλυμα. Με παρακάλεσε επειδή δεν μπορούσε να έρθει να κοουτσάρω εγώ την ομάδα!! Έμεινα στήλη άλατος. Με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε ξέρεις εσύ. Ένα πράγμα μόνο έκανα. Έδωσα εντολή σε ένα μικρό κοριτσάκι να πάρει «μαν του μαν» μια διεθνή κορασίδα ακόμη και αν πάει για σωματική ανάγκη στον wc!! Το καβαλιωτάκι κατάλαβε και ο Αστέρας για πρώτη φορά κέρδισε την υπερδύναμη τότε της περιοχής με υπηρεσιακό προπονητή.

VERITE΄ 51 ANEE΄