«Μακάρι να υπάρχει ακυβερνησία στους δήμους για να μην περνούν οι αντιλαϊκές αποφάσεις», ευχήθηκε  ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κ. Ποτόλιας Χρήστος κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές στον «Κλεισθένη.

Σύμφωνα με τον κ. Ποτόλια «Οι αλλαγές είναι στην ίδια κατεύθυνση του αντιλαϊκού νόμου του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ. Τίποτε το θετικό δεν θα προσθέσουν οι αλλαγές  για τους δημότες γιατί αφορούν πως θα διοικηθεί ένας Δήμος αλλά η ουσία του νόμου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που θέλει Δήμους ως ικανούς επιχειρηματίες παραμένει.

Άρα αυτό που χρειάζεται είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα των πολιτών αντίστασης στην πολιτική που θα εφαρμοσθεί έτσι και αλλιώς. Μια αντιλαϊκή κατεύθυνση να εφαρμοσθεί και από το νέο Δήμο Καβάλας  και από το νέο Δήμαρχο γιατί αυτό αποδέχεται και η νέα αρχή και όλες οι παρατάξεις.

Οι αλλαγές που έχουν σχέση με τον εκλογικό νόμο, είναι στην λογική του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιλαϊκούς νόμους που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αυτό το δρόμο συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση και εμείς λέμε μακάρι, να μην μπορεί να διοικηθεί ένας Δήμος γιατί θα υπάρχουν αντιδράσεις και εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση αυτό θα κάνουμε, ώστε να μην μπορεί να εφαρμοσθεί αντιλαϊκή πολιτική.

Μακάρι να ψηφισθούν αποφάσεις που θα μειώνουν για παράδειγμα τα δημοτικά τέλη ή θα μειώνουν την αξία του νερού, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Αλλά τίποτε από αυτά δεν θα γίνει γιατί ο συσχετισμός δυνάμεων είναι αρνητικός σε ό,τι αφορά φιλολαϊκή πολιτική».