του Γιάννη Μόνιου

 Όντας εγγονός αποκεφαλισθέντος Μακεδονομάχου δεν πρέπει μου και δεν δύναμαι να μην οργισμένα αντιδρώ στη σχεδόν τερατική, συριζαϊκή βία, που, με επιχείρημα τη φενάκη της «πληρωμένης» κοινοβουλευτικής πλειονοψηφίας, πάει να οβελίσει την ιστορική αλήθεια και να δεχθώ ότι λ.χ. ο παππούς μου πολεμούσε εναντίον «Μακεδόνων»! Και ότι το παλουκωμένο του κεφάλι, με το γεννητικό του όργανο στο στόμα, περιφερόταν, ως τρόπαιο, σε χωριά των Σκοπίων από «Μακεδόνες»! Ναι, αυτοί οι συριζαϊκώς και επισήμως σήμερα χρισθέντες «Μακεδόνες» αυτοαποκαλούνταν τότε Bugari (=Βούλγαροι). Έργο τέτοιων «τροπαιοφόρων» σλαβοβουλγάρων ήτανε ο ανασκολοπισμός του Μακεδονομάχου παππού. Κι ήτανε μόλις 28 χρονών. Κι ο πατέρας μου μηνών μονάχα τότε.

Το λοιπόν, αυτούς τους Bugari δεν πρέπει μου να τους λέω «Μακεδόνες»! Το «Ηρώων και Μαρτύρων αίμα» δεν το επιτρέπει. Αλλιώς, θα ‘ναι το κρίμα πάνω μου. Δεν το δικαιούμαι, γιατί πέρα από τις εμφιαλωμένες παρηγγελμένες συνταγές του όποιου Τσίπρα, της όποιας Σίας, Τασίας και λοιπής θολοσυριζαϊκής κακοσπερμίας μου ‘λαχε να ξέρω πως έτσι, ως τότε (δηλ. ως Bugari) τους ήξεραν και τους αποκαλούσαν και οι Σλάβοι των άλλων όμορων περιοχών, πριν η πανσλαβική προπαγάνδα τους ονοματίσει «Μακεδόνες». Πρόκειται για νεόκοπο βάπτισμα, για προπαγανδιστική εκμετάλλευση. Το είχαν επινοήσει και χρησιμοποιήσει, στις αρχές κυρίως του 20ου αιώνα, οι Ρώσοι πανσλαβιστές με πρόθυμα όργανά τους πολλούς αργυρώνητους αρχηγέτες…

Στο τέλος τέλος λέω: Τα αδιάβαστα τσιπραϊκά καμώματα μάλλον θέλουν να πιστέψω πως καλώς τα έπαθε ο πρόγονός μου, αφού πολέμησε τα δικά του βαπτιστικά, τους δικούς του «Μακεδόνες»! Κι αν πιστέψω κάτι τέτοιο θα ‘μια πολύ κριματισμένος.

Υπογράφω αποφασισμένα έτσι: Δρω, αντιδρώ και γράφω ως της Μακεδονίας εγγονός, «της Ελλάδος πρεσβυτάτης θυγατρός».