του Γιώργου Δημητρακάκη

Τα ατοπήματα ακολουθούν το ένα μετά το άλλο και γυρισμό δεν έχει η καταστροφή της χώρας, άραγε που μας πηγαίνουν που θέλουν να μας παραδώσουν, σε ποιο κάδο θα μας πετάξουν;

Γιατί θέλουν να μας τελειώσουν μια ώρα γρηγορότερα για να μην μπορέσουμε ποτέ να σηκώσουμε κεφάλι και να είμαστε υπόδουλοι για πάντα και στα πάντα;

Τι να πρωτογράψω: για τους διοικούντες, για τους «καρανίκηδες», για τον ΑΣΕΠ που τον διαστρέβλωσαν στα μέτρα τους, για τα εθνικά θέματα, την οικονομία;… ήμουν είμαι και θα είμαι προσωπικά αντίθετα –καθέτως!- στα βήματά τους.

Ενώ ο λαός λιμοκτονεί, και ενώ μειώθηκαν σημαντικά οι αποδοχές όλων, έγιναν υπερφυσικές αυξήσεις στους ημετέρους. Το έτος 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 6 και 7 του άρθρου 9 του ν. 4354/2015, με το νέο ενιαίο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου που καθορίζονται οι μισθολογικές κατατάξεις των μετακλητών.

Έτσι οι μισθοί που παίρνουν οι σύμβουλοι υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων, υπαλλήλων των γραφείων των μελών της κυβέρνησης είναι με αποδοχές από 1600 ευρώ έως και 2460 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος υπάλληλος με τα ίδια προσόντα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν παίρνει ούτε τα μισά!!!

Φυσικά δεν ξεφεύγουν και από τις «τρελές» αυξήσεις και οι άρχοντες της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης που πρέπει και αυτοί να πάρουν το μερίδιό τους!!!

Πέρασε ο νόμος για τους διοικούντες, εφαρμόστηκε, ήρθε η σειρά να βολέψουμε και τα «παιδιά» μας, τα παιδιά που ήταν δίπλα μας στις καταλήψεις, αφισοκολλητές… Εκλογές έρχονται γαρ! Τσαλαπατούμε τον ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) και τον τοποθετούμε στα τάρταρα!!!

Ήταν ο πιο αξιοκρατικός νόμος για προσλήψεις προσωπικού που πέρασε από την Ελλάδα, με την εισήγηση του αείμνηστου Αναστάσιου Πεπονή, το έτος 1994 με το νόμο 2190.

Με έστω τις λίγες αδυναμίες αυτού του Νόμου, για την αντικειμενική αξιολόγηση των διευθυντών και προϊσταμένων- και αυτό για να ελέγχουν το κρατικό μηχανισμό πάντοτε οι επικρατούντες – φτάσαμε στο να σε αξιολογεί αυτός που έχει έργο στο πεζοδρόμιο και θράσος στα επιχειρήματα του!!!

Είκοσι πέντε χρόνια με αξιοκρατία στις προσλήψεις και φτάσαμε στο νόμο της αναξιοκρατίας, της υποδούλωσης του Έλληνα στο κομματικό μετερίζι!

Αρχίζει πάλι η εποχή των κλαδικών, των χωρισμών των καφενείων, ασχέτως αν επιφανειακά τις έχουν καταργήσει – χρειάζονται και ενοίκια για τα γραφεία(!) και μετά κατηγορούμε τους απέναντι για τη διχόνοια!!!

Τα έγραφα σε άρθρο μου τον Ιούνιο του 2017: «η διχόνοια είναι μαρασμός»!!!

Εφαρμόζεις τακτικές υποδούλωσης των ψηφοφόρων όταν το έργο σου είναι ανύπαρκτο έως και καταστροφικό!! Το διαίρει και βασίλευε είναι αρχή των ανίκανων να διοικήσουν, να προσφέρουν και να προβάλλουν έστω το μηδαμινό έργο τους στο λαό!!!

Αυτός που ανασταίνει φαντάσματα έχει ο ίδιος άυλη μορφή είναι μόνο για φαντασιόπληκτα λόγια και όχι έργα για το λαό του, εκτός αν ήταν όλοι αυτοί μαθητές του Αϊνστάιν!!!

Λυπάμαι που πάμε πίσω πάνω 30 χρόνια, χρόνια που προσπαθούσαν να κάνουν τα κόμματα το δικό τους κομματικό στρατό στις πλάτες του λαού, κομματικός στρατός που κατέστρεψε τη χώρα που κατέστρεψε τα παιδιά σου ραγιά!!!

Αποδεικνύεται ότι μας υπερφορολογήσανε για την εξουσία με τη συμπαράσταση –ανοχή- των έξω κύκλων, και το βόλεμα ημετέρων και όχι για την προσφορά στον τόπο και την αναβάθμιση!!!

Η αθάνατη Μαλβίνα, που ήταν σύμβολο πολλών, έλεγε κάποτε: «Κυβέρνηση που λυσσά να μείνει στην εξουσία σε χώρα πτωχευμένη ή έχει περιθώρια ακόμη να φάει… ή φοβάται την φυλακή!».

Δημητρακάκης Γεώργιος

Μαθηματικός-Αντιφίλιπποι

Υ.Γ. Και για να μη κατηγορηθώ για λαϊκιστής –γιατί σήμερα αυτός που έχει αντίθετη άποψη και ανωτερότητα, τον κοσμεί και ένα επίθετο από τους μηδενιστές, ας διαβάσουν σε παλαιότερα άρθρα μου τις προτάσεις μου για την αντικειμενική αξιολόγηση!!!