Η Ν.Δ. έχει καταγγείλει εδώ και ένα χρόνο τις μεθοδεύσεις που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να επιβάλει, με πρόσχημα την αποκομματικοποίηση του Δημοσίου, κομματικούς εγκάθετους τετραετούς θητείας στις νευραλγικές θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων.

Και αυτό που η Ν.Δ. καταγγέλλει εδώ και ένα χρόνο άρχισε να υλοποιείται στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής με μεθοδεύσεις που έγιναν -για προφανείς λόγους- μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Το σχέδιο της αποκαλύπτεται πια και με ονόματα. Το κόλπο είναι απλό: Από τους δεκάδες ικανούς υποψηφίους οι οποίοι διεκδίκησαν μια θέση γραμματέα -πιστεύοντας ότι θα ισχύσουν αξιοκρατικά κριτήρια- η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε μόνο δύο ανά προκήρυξη. Και όλως τυχαίως, ο ένας εκ των δύο -και στα δυο υπουργεία- είναι ο σημερινός διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικός γραμματέας. Πρόκειται για τους κ. Δερματά (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Κλάπα (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) για τους οποίους η κυβέρνηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα.

Οι συντάκτες των προκηρύξεων είχαν  το θράσος να κάνουν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά  των σημερινών διορισμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέων, για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων. Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάθε πολίτης. Η Ν.Δ. έδωσε από προχθές στη δημοσιότητα τα επίμαχα σημεία από τις δύο πρώτες προκηρύξεις και τα βιογραφικά των εκλεκτών της κυβέρνησης. Για τη θέση του κ. Δερματά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προκήρυξη μοιάζει να είναι φωτοτυπία του βιογραφικού του που υπάρχει στο site του υπουργείου. Και για δε τη θέση του κ. Κλάπα είναι απίστευτο, αλλά πρόκειται για τη μοναδική προκήρυξη που ζητά από τους υποψηφίους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο. Όσο δηλαδή ακριβώς -ω του θαύματος!- ο κ. Κλάπας υπήρξε δήμαρχος στην Πρέβεζα.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμος: Να υπονομεύσει μέσω του τετραετούς διορισμού των δικών της παιδιών κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ.  Αλλά δεν θα τους περάσει. Η Ν.Δ. δεν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου. Κάτι που αρνούνται να αντιληφθούν τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο δυστυχώς και κάποιοι στο εξωτερικό, που κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι αυτοί οι διορισμοί θα ακυρωθούν.