Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

11,5 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΠΑΜΘ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στο ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της νέας σύμβασης για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, πριν από 15 ημέρες ολοκληρώθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες.

«Στην προηγούμενη τριετή σύμβαση 2018 – 2020, το ποσό είχε διαμορφωθεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ…»

«Το θέμα των κουνουπιών είναι πρώτα απ’ όλα ένα ζήτημα δημόσιας υγείας κι ένας αντιτουριστικός μοχλός για την ανάπτυξη μιας περιοχής. Ο πληθυσμός των κουνουπιών συνεχώς πολλαπλασιάζεται, με αποτέλεσμα η καταπολέμησή του να γίνεται ιδιαίτερα δυσχερής. Το κύριο βάρος των ψεκασμών το σηκώνει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι ένα ποσό μεγάλο, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στην προηγούμενη τριετή σύμβαση 2018 – 2020, το ποσό είχε διαμορφωθεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ», τονίζει σχετικά ο κ. Αντωνιάδης.

Παρασκευή και Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν εναέριοι ψεκασμοί στην επαρχία Νέστου

Σχετικά με το αν τα οικολογικά φάρμακα των ψεκασμών είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα χημικά σκευάσματα, ο κ. Αντωνιάδης επισημαίνει πως, εξ όσων ακούει από τους ειδικούς με τα προηγούμενα σκευάσματα, η καταπολέμηση του πληθυσμού των κουνουπιών είχε αντίδραση διάρκειας 7 ημερών και με τα βιολογικά η διάρκεια επανάληψης ψεκασμών είναι το πολύ 2 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι ανεβαίνει το κόστος της περιφοράς. Να σημειωθεί ότι Παρασκευή και Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν εναέριοι ψεκασμοί στην επαρχία Νέστου, ενώ γίνονται και επίγειοι, προκειμένου να περιοριστούν τα έντομα.

Με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «Ενέργειες Καταπολέμησης Κουνουπιών» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, οι ψεκασμοί

«Πρόκειται για μια τουριστική περιοχή, ειδικά η Κεραμωτή, που πρέπει να προστατέψουμε. Οι ψεκασμοί έγιναν επίσης από την είσοδο της Χρυσούπολης και στην Περιμετρική οδό και στη συνέχεια του οικισμού του Προαστίου, με σημείο έναρξης το πρατήριο υγρών καυσίμων στην είσοδο της Χρυσούπολης με κατεύθυνση από Χρυσούπολη προς Προάστιο. Διενεργούνται δε, με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «Ενέργειες Καταπολέμησης Κουνουπιών» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.», σημειώνει σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Διαφημίσεις