Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σειρά σημαντικών έργων που θα γίνουν στην Καβάλα και την Θάσο, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης. Παράλληλα μίλησε για την πρωτοβουλία της  ΠΕΚ σε συνεργασία με τους πολιτιστικού συλλόγους και την Μητρόπολη ΦΝΘ, που αφορά την συγκέντρωση τροφίμων και βασικών ειδών, τα οποία θα διανεμηθούν στους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα.

«Τα είδη αυτά», είπε ο κ. Αντωνιάδης, «θα συγκεντρωθούν στο φουαγιέ του Διοικητηρίου Καβάλας κατά τις εργάσιμες ημέρες, έως και την άλλη Παρασκευή από τις 8 π. μ. έως τις 2 μ.μ. Όλα αυτά σε συνεργασία με την Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. Τα τρόφιμα θα είναι κονσέρβες, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, κρουασάν, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλατα μακράς διάρκειας, σαμπουάν και παιχνίδια. Είναι μια πρωτοβουλία  της ΠΕΚ σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και οφείλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό».

Στη συνέχεια ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στα έργα συντήρησης του Εθνικού Οδικού και Επαρχιακού δικτύου, προϋπολογισμού 5,5 εκ ευρώ για Καβάλα και Θάσο. Όπως είπε, «τα 3 εκ. ευρώ έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι καθώς και 1,5 εκ ευρώ θα δοθούν για την αποκατάσταση των φθαρμένων οδοστρωμάτων στο νησί της Θάσου που πρώτη φορά δέχεται τέτοια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Επομένως αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι αυτή την στιγμή ο εργολάβος έχει ξεκινήσει το έργο της διαγράμμισης της Εθνικής και Επαρχιακής οδού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, έχουμε ένα άθροισμα 5,5 εκ ευρώ . Πρώτη φορά δίνονται τόσα πολλά χρήματα για το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που είναι αρμοδιότητα της Π.Ε.Κ. Επενδύουμε στην οδική ασφάλεια των οδηγών και των κατοίκων στο νησί της Θάσου και προχωράμε στην αποκατάσταση του οδοστρώματος εν όψει της τουριστικής σεζόν που ξεκινάει 14 Μαΐου. Ήδη γίνονται εργασίες ασφαλτικές στην Θάσο, ξεκινήσαμε από την Καλλιράχη, πήγαμε στο Ραχώνι, τον Πρίνο προκειμένου να δώσουμε καλή εικόνα στους τουρίστες πως η οδική ασφάλεια για μας πρωταρχικό στόχο. Επίσης ένα πολύ σημαντικό έργο αφορά τουριστικές δράσεις για την τουριστική προβολή της Π.Ε.Κ. στο διαδίκτυο. Είναι ότι στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης που πέρασε προχθές από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δυστυχώς η παράταξη του κ. Τοψίδη το καταψήφισε, όμως πέρασε με πλειοψηφία. Επίσης θα γίνουν βίντεο που θα προβάλλουν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ και ένα λεύκωμα με όλες τις φωτογραφίες της Καβάλας και Θάσου, ενώ θα προχωρήσουμε και στην δημιουργία μασκών και αντισηπτικών με το σήμα της ΑΜΘ. Θα φτιάξουμε και κάποια σταχτοδοχεία που θα μοιράζονται δωρεάν στους τουρίστες και τους επισκέπτες για να τα χρησιμοποιούν στις παραλίες».

«Υπάρχουν και κάποιες άλλες δράσεις», πρόσθεσε ο κ. Αντωνιάδης, «όπως το έργο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Νομίζω ότι αυτές οι πρωτοβουλίες που παίρνει η ΠΕΚ δείχνουν ότι προγραμματίζονται μεγάλα έργα για ασφαλτικές εργασίες και συντήρησης του εθνικού δικτύου, ενώ δείχνουν και το κοινωνικό της πρόσωπο με την συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών για τους απόρους συμπολίτες μας. Όμως και ο τουρισμός αποτελεί για μας προτεραιότητα. Από εκεί και μετά η Περιφέρεια έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που προβάλλει την ΑΜΘ και στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τις διεθνείς εκθέσεις που γίνονται ψηφιακά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...