Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πληθώρα έργων και δράσεων σε όλη την Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Την αποτίμηση των έργων και των δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στο πλαίσιο του ενός έτους στη διάρκεια του οποίου βρίσκεται στο τιμόνι της, έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (10/9), ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης.

Τα έργα και οι δράσεις που παρουσίασε ο κ. Αντωνιάδης, ήταν χωρισμένα σε ενότητες με την πρώτη να αφορά το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Οι παρεμβάσεις σε Διοικητήριο και Αμφιθέατρο

 Όπως σημείωσε αρχικά έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για το έργο υδρομόνωσης του δώματος του Διοικητηρίου, με κόστος 190.000 ευρώ. Ένα ακόμη έργο αφορά τη συντήρηση (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, βαφές) μέσα στο Διοικητήριο με 70.000 ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στην διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης γεωθερμίας, ώστε να εκπονηθεί μελέτη για να διαπιστωθεί αν μπορεί το Διοικητήριο να ψύχεται και να θερμαίνεται με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση. Για την ανακαίνιση του αμφιθεάτρου, επισήμανε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης με αύξηση του προϋπολογισμού στις 700.000 ευρώ.

Καθαρισμός ρεμάτων και αρδευτικά έργα

Η δεύτερη ενότητα στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Αντωνιάδης ήταν ο καθαρισμός των ρεμάτων και τα αρδευτικά έργα. Όπως είπε είναι σε εξέλιξη δυο εργολαβίες, μία των 600.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων σε όλη την Π.Ε.Κ. και τις μισθώσεις μηχανημάτων σε πληγείσες περιοχές από πλημμύρες τον περασμένο Νοέμβριο στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου. Σε αυτούς τους καθαρισμούς εντάσσεται κι αυτός της κεντρικής τάφρου των Τεναγών των Φιλίππων, με προϋπολογισμό 245.000 ευρώ, όπως και ο καθαρισμός της δυτικής πεδιάδας του Νέστου με τον ίδιο προϋπολογισμό. Στην ίδια ενότητα εντάσσεται η οριστική μελέτη του αρδευτικού δικτύου του Χαϊδευτού με 658.000 ευρώ, αλλά και η ανακατασκευή της δυτικής διώρυγας του Νέστου με προϋπολογισμό 11.5 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη ανέφερε τη δημοπράτηση αποκατάστασης των έργων των υπέργειων διαβάσεων των καναλιών στα Τενάγη Φιλίππων.

Ασφαλτοστρώσεις – στηθαία – ηλεκτροφωτισμός σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο

Ακολούθησε η παρουσίαση της τρίτης ενότητας, που αφορά σε ασφαλτοστρώσεις σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Όπως είπε ο κ. Αντωνιάδης ολοκληρώθηκε η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου Ερατεινού – Χρυσούπολης, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, ενώ έγιναν ασφαλτοστρώσεις σε Χρυσοχώρι, Βιομηχανική Περιοχή, Παράδεισο, Πετροπηγή, Γραβούνα, Χορτοκόπι, Αντιφιλίππους και στην έξοδο της Νέας Καρβάλης. Επίσης έκανε γνωστό ότι προέκυψε ο προσωρινός ανάδοχος για την αντικατάσταση των προστατευτικών στηθαίων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ, ενώ επίσης υπάρχει και προσωρινός ανάδοχος για τις διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο με 600.000 ευρώ. Επίσης μίλησε για καθαρισμούς στο οδικό δίκτυο, για τη συνδρομή στον καθαρισμό του δασικού δικτύου, αλλά και για τη σύμβαση με την εταιρεία που ανέλαβε τον ηλεκτροφωτισμό σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με 200.000 ευρώ.

Εθελοντικές δράσεις

Η τέταρτη ενότητα σχετιζόταν με τις εθελοντικές δράσεις της Π.Ε.Κ. Έκανε αναφορά στον καθαρισμό της αρχαίας Εγνατίας Οδού, στην ενίσχυση του συλλόγου καταδρομέων, στη διανομή μέσων ατομικής υγιεινής στους Ρομά στο Χρυσοχώρι, στις τέσσερις εθελοντικές αιμοδοσίες, στη δωρεά 15.000 και πλέον μασκών σε πολλούς φορείς της περιοχής, στην απολύμανση κτηρίων της Π.Ε.Κ.  Η πέμπτη ενότητα στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Αντωνιάδης ήταν οι αναδασμοί, έργο σημαντικό, όπως είπε για τους αγρότες σε συνδυασμό με γεωτρήσεις. Στο ετήσιο πρόγραμμα μπαίνουν άλλες τρεις γεωτρήσεις στον Δήμο Παγγαίου με 180.000 ευρώ.

Δημόσια υγεία και καταπολέμηση κουνουπιών – Έργα που άρχισαν επί νομαρχίας και ολοκληρώνονται σήμερα – Λιμάνι Καβάλας

Για τα θέματα δημόσιας υγείας, την έκτη ενότητα, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στην παραχώρηση στο Νοσοκομείο Καβάλας της Κινητής Μονάδας της Π.Ε.Κ. Μίλησε δε για τα 1,2 εκ. ευρώ που δίνει η ΠΑΜΘ στα νοσοκομεία της Καβάλας. Στάθηκε επίσης στο θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών και στην υπογραφή σύμβασης για τα επόμενα τρία χρόνια, με τα χρήματα για την Π.Ε.Κ. να ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ. Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και σε έργα που άρχισαν από την πάλαι ποτέ νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που ολοκληρώνονται, όπως το αλιευτικό καταφύγιο στην Κάριανη, αλλά και στο φράγμα Μαρμαρά, το οποίο, όπως τόνισε, αρχές του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά, ώστε να ακολουθήσει η με νερό πλήρωση του ταμιευτήρα, αλλά και η σύνδεση του με αρδευτικό δίκτυο, του οποίου η μελέτη δημοπρατήθηκε με 2,5 εκ. ευρώ προϋπολογισμό. Για το λιμάνι Καβάλας ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι υπάρχει ο προσωρινός μειοδότης του έργου της επέκτασης δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών με 1,5 εκ. ευρώ προϋπολογισμό. Επίσης είπε ότι σε συνεργασία με τον ΟΛΚ εγκρίθηκε η σύμβαση για δυο μελέτες για επέκταση και διαπλάτυνση του υπήνεμου μόλου, ενώ είπε ότι υπάρχει μελέτη και για την επέκταση των κρηπιδωμάτων του προσήνεμου μόλου της Ιχθυόσκαλας και δικτύου για ύδρευση και ηλεκτροδότηση των πλοίων, με στόχο να μεγαλώσει η χωρητικότητα της. Τέλος, αναφέρθηκε σε έργα ύδρευσης σε Καβάλα, Θάσο και Παγγαίο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...