Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οδηγίες για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Ημέρα:

spot_img

Η ομαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των ειδικών και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (2/6) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη.

«Αυτό που ξεκάθαρα τονίστηκε στη συνάντηση είναι ο καθορισμός του τρόπου λειτουργίας των καταστημάτων άμεσα, με σαφήνεια και συγκεκριμένους κανόνες, προκειμένου οι επιχειρηματίες του κλάδου να έχουν τον απαραίτητο χρόνο, να διαμορφώσουν τους χώρους τους και να προετοιμαστούν επαρκώς εναρμονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τους στα νέα δεδομένα και συνθήκες», ανέφερε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Κώστας Αντωνιάδης.

Πλήρης ενημέρωση των φορέων της εστίασης από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης, ο πρόεδρος των εστιατόρων, Δημοσθένης Κωνσταντινίδης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κιβράκης, καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις νέες υγειονομικές συνθήκες, ώστε σε πρώτη φάση να συμμορφωθούν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου με αυτές και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι σχετικοί έλεγχοι για το αν εφαρμόζονται αυτές.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι συνυφασμένη σε μεγάλο βαθμό με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, καθώς αποτελούν σημείο κοινωνικοποίησης των πολιτών…»

«Αυτό που θέλουμε να περάσουμε στους πολίτες είναι ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι συνυφασμένη σε μεγάλο βαθμό με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, καθώς αποτελούν σημείο κοινωνικοποίησης των πολιτών, οι αντοχές των οποίων όσον αφορά την αυστηρή τήρηση των μέτρων φαίνεται να μειώνονται. Θέλουμε λοιπόν να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, γι’ αυτό και σε πρώτη φάση προβαίνουμε σε συμβουλές, ώστε να είναι έτοιμοι το επόμενο χρονικό διάστημα όταν θα βγουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στον δρόμο για να εφαρμόσουν τον νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...