Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ. Αντωνιάδης: Ένα πολύ καλό πρόγραμμα που βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους

Ημέρα:

spot_img

Με δήλωσή του στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, καταθέτει την άποψή του σχετικά με τα οφέλη του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς τις μικρές και  πολύ και μικρές επιχειρήσεις, καθώς και για τους αυτοαπασχολούμενους.

«Το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα που δίνει σημαντική ανάσα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Να πω χαρακτηριστικά ότι στην Π.Α.Μ.Θ. το 80% των επιχειρήσεων είναι ατομικές ή έχουν μέχρι έναν εργαζόμενο. Πράγματι με το πρόγραμμα αυτό που διαφέρει από αυτά των άλλων Περιφερειών βοηθούνται οι αυτοαπασχολούμενοι και τους δίνει τη δυνατότητα να επιχορηγηθούν με ένα ποσό της τάξης των 2.000 ευρώ που σε καμιά άλλη Περιφέρεια ένας αυτοαπασχολούμενος δεν θα τα έπαιρνε. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για αδιάθετα ποσά μέσω ΕΣΠΑ που σημαίνει ότι άμεση προϋπόθεση είναι να υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά κι αυτό ισχύει για όλες τις Περιφέρειες.

Επίσης ενώ σε άλλες Περιφέρειες το χρονοδιάγραμμα είναι μόλις 20 ημερών για την κατάθεση των δικαιολογητικών στη δική μας περίπτωση δίνεται περιθώριο 4 μηνών ώστε οι δικαιούχοι να μπορέσουν να έχουν την άνεση τους για την υποβολή των δικαιολογητικών. Είναι λογικό να υπάρχουν αντιρρήσεις από μια μερίδα επιχειρήσεων, αλλά πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι τα χρήματα που δαπανά η Περιφέρειά μας είναι περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν δίναμε σε κάθε επιχείρηση 25.000 ευρώ π.χ. μόλις 1.800 επιχειρήσεις θα έπαιρναν χρήματα. Περίπου 30.000 είναι οι επιχειρήσεις στην Π.Α.Μ.Θ., επομένως πολλές θα έμεναν εκτός. Γι’ αυτό δίνουμε λίγα χρήματα σε πολλές επιχειρήσεις.

Να πω ότι για τη Θάσο, όπου υπάρχει η δυσαρέσκεια για τις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταλαβαίνω την αγανάκτηση και τις αντιδράσεις τους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια η Π.Α.Μ.Θ μέσα από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα δίνει 27 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση νέων επενδυτικών σχεδίων εκ των οποίων 142 αφορούν Καβάλα και Θάσο με δημόσια δαπάνη 22,6 εκ. ευρώ. Υπάρχει ήδη κι ένα πρόγραμμα για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ, με 44 επιχειρήσεις σε Καβάλα και Θάσο.

Επομένως, η Π.Α.Μ.Θ. και ο περιφερειάρχης, Χ. Μέτιος, είναι δίπλα στις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, γιατί πράγματι ο τουρισμός είναι ένας από τους οικονομικούς πνεύμονες της τοπικής οικονομίας. Εν κατακλείδι το εν λόγω πρόγραμμα δεν έχει πολλά δικαιολογητικά σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες κι αυτό νομίζω ότι είναι ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο», αναφέρει σχετικά στη δήλωσή του ο Κώστας Αντωνιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...