Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κώστας Αντωνιάδης: «Ουδέποτε η Θάσος τέθηκε στην κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας»

Ημέρα:

spot_img

Ανυπόστατα, αυθαίρετα και εκτός λογικής χαρακτηρίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την κατηγοριοποίηση επικινδυνότητας των νησιών για τον COVID 19, τα οποία εντάσσουν την Θάσο στην ζώνη υψηλής επικινδυνότητας!

«Όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται για τη Θάσο, θέτοντάς την στην κατηγορία της υψηλής επικινδυνότητας, είναι αυθαίρετα και ανυπόστατα. Είναι ξεκάθαρη η δήλωση του υφυπουργού Τουρισμού, Μανόλη Κόνσολα, ο οποίος έχει δηλώσει ότι κάτι τέτοιο είναι εκτός πάσης λογικής», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Τέτοια δημοσιεύματα δημιουργούν κακές εντυπώσεις στους εν δυνάμει τουρίστες και επισκέπτες που θέλουν να βρεθούν στο νησί…»

«Από τη στιγμή που η Θάσος έχει ένα λειτουργικό Κέντρο Υγείας, που είναι υποδειγματικό κι απέχει κάτω από 2 ώρες από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι τέτοια δημοσιεύματα δημιουργούν κακές εντυπώσεις στους εν δυνάμει τουρίστες και επισκέπτες που θέλουν να βρεθούν στο νησί. Θέλω να στείλω μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώσεις ή δελτία Τύπου που εξέδωσαν οι παρατάξεις Τοψίδη – Κατσιμίγα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, γιατί δημιουργούν κακές εντυπώσεις και στέλνουν λάθος μηνύματα στις χώρες του εξωτερικού. Ουδέποτε η Θάσος τέθηκε σε ζώνη υψηλής επικινδυνότητας για τον COVID 19», επισημαίνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

Επανέναρξη των δρομολογίων στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου ζητούν με επιστολή τους στον υπουργό Ναυτιλίας οι τοπικοί φορείς

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αναφέρθηκε στο πλαίσιο των δηλώσεών του και στο θέμα της διακοπής των δρομολογίων στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου, τονίζοντας σχετικά: «Λόγω της πανδημίας υπήρξε η διακοπή των δρομολογίων Καβάλας – Πρίνου, όμως τώρα εφόσον έχουμε το άνοιγμα των πορθμειακών γραμμών και την ελεύθερη πρόσβαση στο νησί της Θάσου, ανεξάρτητα με το αν είναι κανείς κάτοικος του νησιού ή όχι, πρέπει να τεθεί ξανά σε λειτουργία η γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Για τον λόγο αυτόν στάλθηκε επιστολή από πολλούς τοπικούς φορείς, με την οποία ζητάμε από τον υπουργό Ναυτιλίας ότι πρέπει να λάβουν υπόψη τους την αγωνία των κατοίκων Καβάλας και Θάσου, δείχνοντας ευαισθησία, ώστε να απαιτήσουν από τις τρεις εταιρείες την έναρξη των προβλεπόμενων δρομολογίων της εν λόγω γραμμής για να δοθεί λύση σε ένα τόσο σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Δεν μπορεί οι κάτοικοι από το νότιο τμήμα να διανύουν τόσα χιλιόμετρα για να επισκεφθούν την Καβάλα και την αγορά, γιατρούς και υπηρεσίες. Υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και έχουν ένα σοβαρό οικονομικό κόστος για αυτό και πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα αυτό».

Επιθεώρηση στο αντιπλημμυρικό έργο που εκτελείται από την Π.Ε. Καβάλας στην Καλλιράχη

 Τέλος, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που έκανε στο νησί της Θάσου την Τετάρτη (27/5), στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε στην Καλλιράχη όπου εκτελείται ένα σημαντικό τεχνικό αντιπλημμυρικό έργο από την Π.Ε. Καβάλας, που αφορά την κατασκευή αγωγού για τη συγκέντρωση των ομβρίων υδάτων αλλά και τις φερτές ύλες από το βουνό που κάηκε το 2016, με αποτέλεσμα από τα νερά να προκαλούνται ατυχήματα και να πλημμυρίζουν κατοικίες που είναι κάτω από τον δρόμο προς τη θάλασσα. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη πρόκειται για έργο 160.000 ευρώ, πολύ σημαντικό, το οποίο ζητούσε η τοπική κοινωνία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...