Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Χρήστος Γάκης: «Ταξιδάκια» και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Επικριτική στάση όποτε απαιτηθεί, αλλά και συναίνεση όταν οι αποφάσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι η «συνταγή» που θα ακολουθήσει η «Περιφερειακή Σύνθεση», έναντι της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη διάρκεια της νέας χρονιάς.

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη, Χρήστος Γάκης.

«Χρειάζεται εντατικοποίηση εργασιών από όλες τις μεριές, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε και να προστατέψουμε τα εθνικά συμφέροντα της περιοχής, αλλά και να την αναβαθμίσουμε γεωστρατηγικά και οικονομικά»

«Η περιοχή μας γενικά συνεχώς αντιμετωπίζει προκλήσεις. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε μπει στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, με τον σχεδιασμό που υπήρχε, ώστε να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο, με το πέρασμα των αγωγών φυσικού αερίου. Οι προκλήσεις βέβαια υπάρχουν και στα εθνικά θέματα και νομίζω ότι χρειάζεται εντατικοποίηση εργασιών από όλες τις μεριές, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε και να προστατέψουμε τα εθνικά συμφέροντα της περιοχής, αλλά και να την αναβαθμίσουμε γεωστρατηγικά και οικονομικά μέσα από τους αγωγούς φυσικού αερίου και τον τουρισμό», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Γάκης.

­Δυστυχώς, ζούμε και πάλι την περίοδο των εξαγγελιών, μοιράζουν εκατομμύρια αφειδώς δεξιά και αριστερά, σε υποσχέσεις βέβαια, όχι κάτι πρακτικό και άμεσο κι αυτό φανερώνει ότι δεν έχουν σχεδιάσει κάτι…»

«Υπάρχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα στην περιοχή μας, τα οποία βλέπουμε, δυστυχώς, ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα έχει παραγκωνίσει. Από την πλευρά μου πιστεύω ότι με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της διοίκησης δεν θα δούμε κάτι διαφορετικό την τρέχουσα χρονιά. Δυστυχώς, ζούμε και πάλι την περίοδο των εξαγγελιών, μοιράζουν εκατομμύρια αφειδώς δεξιά και αριστερά, σε υποσχέσεις βέβαια, όχι κάτι πρακτικό και άμεσο κι αυτό φανερώνει ότι δεν έχουν σχεδιάσει κάτι, ώστε να μπορέσουν να το υλοποιήσουν γι’ αυτό υπόσχονται παντού χρήματα, μήπως κι έτσι δείξουν ότι κάτι κάνουν», συμπλήρωσε σχετικά ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Ειδικά τώρα στην περίοδο των εορτών «ταξιδάκια», πολλοί σύμβουλοι και θεματικοί και χωρικοί αντιπεριφερειάρχες πήγανε δεξιά και αριστερά, επικαλούμενοι το καλό της Περιφέρειας, χωρίς κανένα αντίκρισμα ουσιαστικά για την ΠΑΜΘ…»

«Εμείς είμαστε εδώ πάντα για να στηρίξουμε αποφάσεις που είναι προς τη θετική κατεύθυνση κι αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, αλλά βλέπουμε ειδικά τώρα στην περίοδο των εορτών «ταξιδάκια», πολλοί σύμβουλοι και θεματικοί και χωρικοί αντιπεριφερειάρχες πήγανε δεξιά και αριστερά, επικαλούμενοι το καλό της Περιφέρειας, χωρίς κανένα αντίκρισμα ουσιαστικά για την ΠΑΜΘ. Ήταν περισσότερο «ταξιδάκια αναψυχής» θα έλεγα, παρά ταξίδια που εξυπηρετούσαν σκοπούς της ΠΑΜΘ. Θα σταθούμε σαφώς επικριτικά απέναντι σε οτιδήποτε δεν συνάδει με τα συμφέροντα της περιοχής και σε οτιδήποτε έχει να κάνει καθαρά με προσωπικό όφελος ορισμένων ανθρώπων της διοίκησης που εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν πράγματα που ακόμη κι αν εμφανίζονται ως νόμιμα, έχουν μια νομιμοφάνεια δηλαδή, παρ’ όλα αυτά δεν είναι ηθικά. Δηλαδή να επικαλείσαι ότι πήγες ταξίδι, επειδή σε κάλεσε ένας σύλλογος από τη Γερμανία και να το πληρώνει αυτό το ταξίδι ο φορολογούμενος της περιοχής. Είναι τουλάχιστον ανήθικο αυτό», κατέληξε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Χρήστος Γάκης.

Διαφημίσεις