Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Φως στο τούνελ των Λουτρών Ελευθερών

Λύνονται εκκρεμότητες του παρελθόντος, ελπίδες για σύντομη αδειοδότηση

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Προχωρούν όλα τα εκκρεμή θέματα για τις οικοδομικές άδειες από την πλευρά του επενδυτή για τα Λουτρά Ελευθερών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εργοανάπτυξης ΑΕ κ. Αρχέλαο Γρανά.

Όπως τονίζει ο κ. Αρχέλαος Γρανάς αναφορικά με το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον επενδυτή, ο οποίος προχωράει όλα τα εκκρεμή θέματα τα οποία υπήρχαν στο παρελθόν.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο χρόνο που θα κατατεθούν οι οικοδομικές άδειες στην Πολεοδομία. Εφόσον ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη το Φράγμα του Μαρμαρά και αρχίζει να γεμίζει νερό, πρέπει να γίνει μία απαραίτητη μελέτη για την πιθανότητα θραύσης του Φράγματος που θα κατατεθεί κι αυτή μαζί με τις οικοδομικές άδειες. Και μας μένει μόνο η ολοκλήρωση της οριοθέτησης του ρέματος του Μαρμαρά, που περνάει μέσα από τα Λουτρά των Ελευθερών, ώστε να καθοριστούν οι αποστάσεις των κτιρίων. Αυτό έχει μείνει», λέει ο κ. Γρανάς.

Παράλληλα, τονίζει ο κ. Γρανάς, προχωράει σε μεγάλο βαθμό και ικανοποιητικά, με μεγάλη ανταπόκριση και από το Υπουργείο Οικονομικών, η πιθανότητα της επιδότησης στο πρόγραμμα που έχει μπει για την χρηματοδότηση. Είμαστε σε πολύ καλό βαθμό και ο επενδυτής ενδιαφέρεται να ολοκληρώσει όλα αυτά που χρειάζονται και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις τους προς την «Εργοανάπτυξη». Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μια ευχέρεια κινήσεων. Πληρώνει τα ενοίκια, οπότε εμείς πληρώνουμε τον υπάλληλο, τις εισφορές, την εφορία και ότι χρειάζεται.

Ελπίζουμε, είπε ο κ. Γρανάς, ως το τέλος της άνοιξης, να καταθέσουμε τις αδειοδοτήσεις, αν βέβαια πάνε καλά τα πράγματα με την πανδημία. Δεν ξέρω είπε, αν οι αδειοδοτήσεις κατατεθούν εδώ στην δική μας Πολεοδομία ή στο Υπουργείο, για να ξεπεράσουμε με ταχύτητα όσα προβλέπονται. Από την στιγμή που θα ολοκληρωθούν όλα αυτά, θα αρχίσουν οι κατεδαφίσεις των κτιρίων για να μπορέσουν να κατασκευαστούν τα νέα κτίρια. Αυτά είναι υπό την αίρεση του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχουν συνεννοηθεί επενδυτής και Υπουργείο, για να γίνουν κτίρια που συνάδουν με την περιοχή και να είναι όμορφα, καλαίσθητα, σύγχρονα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της λουτρόπολης.

spot_img

Διαφημίσεις