Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Τελειώνει το φράγμα Μαρμαρά, ερωτηματικό ο φορέας διαχείρισης

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Με συζήτηση σε επίπεδο επιχειρημάτων και θέσεων έληξαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Πιερίας Κοιλάδας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, στην Μεσορόπη. Οι 42 αντιπρόσωποι σε σύνολο 69 είχαν την ευκαιρία να ασκήσουν κριτική για τη διαχειριστική χρήση του 2019 και παράλληλα να καθορίσουν τους στόχους για την περαιτέρω πορεία της οργάνωσης.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Μίχογλου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει κάθε χρόνο ο ΤΟΕΒ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τονίζοντας παράλληλα ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει και οι αγρότες από την μεριά τους να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όπως είναι η πληρωμή των λογαριασμών που προέρχονται από τα ποτίσματα.

Με την σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν άμεσα τον Τ.Ο.Ε.Β., όπως την ανόρυξη αρδευτικών γεωτρήσεων, σημειώνοντας «έχει δημοπρατηθεί η ανόρυξη αρδευτικής γεώτρησης στο Ποδοχώρι, έχει εγκριθεί το τεχνικό δελτίο για την αγορά βανών, ενώ έχει εγκριθεί και ο προϋπολογισμός από την Περιφέρεια για σωλήνες».

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στην έγκριση των σχεδίων βελτίωσης, τονίζοντας ότι συνολικά στην Π.Ε. Καβάλας υποβλήθηκαν 431 ατομικά σχέδια βελτίωσης, από τα οποία εγκρίθηκαν τα 316. Σε ποσοστό αυτό μεταφράζεται στο 73,3%. Επίσης και στις ομάδες παραγωγών είχαν υποβληθεί 12 σχέδια που εγκρίθηκαν στο σύνολό τους.

Ακόμη αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Διεθνή Έκθεση Νωπών Φρούτων και Λαχανικών «Fruit Logistica 2020», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020, με σκοπό να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα.

Στο θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας σημείωσε ότι σήμερα θα αναρτηθούν τα πορίσματα από τον ΕΛΓΑ και μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς για τις ζημιές που έπαθαν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου αυτές θα καταβληθούν τον Μάρτιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το Φράγμα του Μαρμαρά λέγοντας ότι τέλη Απριλίου, αρχές Μαϊου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Από εκεί και μετά όμως για την λειτουργία του Φράγματος θα πρέπει να αναζητηθεί Φορέας Διαχείρισης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να το αναλάβει ο Τ.Ο.Ε.Β. Πιερίας Κοιλάδας ή ο Δήμος Παγγαίου.

Στις διαδοχικές επισκέψεις του στον ΕΛΓΑ αναφέρθηκε ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης προκειμένου να πιέσει για την γρήγορη καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων.

Τις εργασίες παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Κώστας Τσάκαλος, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Παγγαίου, Θόδωρος Γιαϊλίδης, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Λεωνίδας Καστανάς, ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Παγγαίου Άγγελος Παπαθεμελής και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου.

Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης έκλεισαν με τη ψήφιση του ισολογισμού- απολογισμού έτους 2019, την έγκριση του κανονισμού άρδευσης χρήσης 2020 και την έγκριση του προϋπολογισμού χρήσης 2020.

Διαφημίσεις